Ykkösprioriteettina tietoturva ja luottamuksellisuus
OVH on isännöinyt asiakkaidensa dataa jo yli 15 vuoden ajan ja noudattaa erityistä huolellisuutta tietoturvaan liittyen. Taataksemme parhaimman tietoturvatason, olemme ottaneet käyttöön tietoturvaa tukevia mekanismeja ja toimintakäytäntöjä sekä yhtiömme että infrastruktuuriemme kaikilla tasoilla. Hyödyt näin maksimaalisesta sisältöjen käytettävyydestä, eheydestä sekä luotettavuudesta.

Korkean tietoturvan konesalitKaikissa yhtiön konesaleissa kulku OVH:n tiloihin on tiukasti valvottua. Alueet on eristetty piikkilanka-aidoilla tunkeutujia ja muita ennakoimattomia tapahtumia vastaan. Alueilla on jatkuva kamera- ja liiketunnistinvalvonta. Konesalien sisällä ja ulkopuolella tapahtuvaa toimintaa valvotaan ja se tallennetaan suojatuille palvelimille. Vartijat puolestaan päivystävät paikalla vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Valvoaksemme pääsyä OVH:n tiloihin jokaisella työntekijällä on henkilökohtainen RFID-kulkukortti, jolla rajoitetaan työntekijän pääsyä ainoastaan hänelle valtuutettuihin tiloihin. Työntekijöiden kulkulupia tarkastellaan säännöllisesti tarpeen mukaan. Päästäkseen yhtiön tiloihin, työntekijän täytyy ojentaa kulkukorttinsa tarkastusta varten, jonka jälkeen hän kulkee turvasulun läpi.

Konesalien turvataso on vielä tätäkin korkeampi, sillä vain valtuutetuilla työntekijöillä on niihin kulkulupa. OVH:n konesalitilat ovat ainoastaan yhtiön omassa käytössä.

OVH:n työntekijöillä täytyy olla RFID-kortti liikkuakseen yhtiön tiloissa.
Paloturvallisuus ja riskien hallintaJokainen palvelinhuone on varustettu palovaroitin- sekä sammutusjärjestelmällä että palo-ovilla. OVH noudattaa APSAD R4 -sääntöä kannettavien ja liikuteltavien palontorjuntalaitteistojen asennuksessa. Lisäksi OVH:lla on N4-yhdenmukaisuussertifiointi kaikille konesaleilleen.Verkon turvallisuusOVH käyttää omaa maailmanlaajuista kuituverkkoa. Viimeisintä teknologiaa olevan raudan valinnasta, asennuksesta sekä huollosta vastaavat talon sisäiset työryhmät.

Oman verkkomme avulla voimme tarjota moitteetonta palvelun laatua kaikille asiakkaillemme, missä he sitten sijaitsivatkaan. OVH:n verkon yhteiskapasiteetti on Euroopassa 4 Tb/s ja Pohjois-Amerikassa 8 Tb/s 33 liikenteenvaihtopisteen kautta kolmella eri mantereella. Yhtiö on lisäksi rakentanut verkon täysin vikasietoista toimintamallia käyttäen: useita turvasilmukoita on asennettu poistamaan kaikki käyttökeskeytyksiin liittyvät riskit. Lukuisten yhteyksien avulla tietosi voivat valita lyhimmän polun ja näin viiveajat ovat minimaalisia.

OVH:n kansainvälinen verkko on täysin vikasietoinen. Sama koskee konesaleja, joissa on kaksi erillistä fyysistä tulopistettä kuituyhteyksille.PalvelinturvallisuusTeknikot monitoroivat konesaleja ja ovat valmiina toimintaan välittömästi teknisen häiriön sattuessa.

OVH:n tekniset tiimit ovat valmiudessa konesaleissa vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä taatakseen palvelinten jatkuvan ylläpidon. Teknisen vian ilmetessä tiimi reagoi välittömästi, jotta palvelimesi saadaan korjattua niin pian kuin mahdollista.

Tietyt palvelinsarjat on varustettu lisäksi tuplavirtalähteillä ja tuplaverkkokorteilla. Näin infrastruktuuri on vikasietoinen alusta loppuun.VirtalähdeOVH:n konesalien sähkönsyötöstä vastaa kaksi erillistä virtalähdettä ja ne on varustettu myös UPS-varavirtalaittein. Dieselaggregaateilla on 48 tunnin toiminta-aika kaikenlaisia sähkönsyöttöhäiriöitä varten.

Jokainen konesali on varustettu kahdella erillisellä sähkönsyötöllä. Mahdollisessa vikatilanteessa dieselaggregaatit käynnistyvät automaattisesti tuottamaan sähköä.Maantieteellisesti hajautetut konesalitOVH:lla on 27 konesalia: 15 Ranskassa, 6 Kanadassa, 1 Puolassa, 1 Saksassa, 1 Australiassa, 1 Singaporessa, 1 Iso-Britanniassa ja 1 Yhdysvalloissa.Tämä varmistaa palvelun jatkuvuuden jopa merkittävissä ongelmatilanteissa. Esimerkiksi Pariisissa ylläpidetyt webhotellin varmuuskopiot replikoidaan joka päivä Roubaix'n palvelimille ja hubiC-data puolestaan kopioidaan kolmeen eri konesaliin. OVH tarjoaa myös dedikoitujen palvelinten asiakkaille mahdollisuuden varmuuskopioida tietoja useaan eri konesaliin.Anti-DDoS-suojausKaikkiin OVH:n dedikoituihin palvelinpalveluihin sisältyy DDoS-suoja kaiken tyyppisiä hyökkäyksiä vastaan. Yhdeksän anti-DDoS-infrastruktuuria, joiden kapasiteetti on 6x 600 Gbps ja 1x 240 Gbps, on asennettu yhtiön konesaleihin.

OVH:n mitigaatiokapasiteetti on näin jopa 4 Tbps, vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Lue lisää.Tietojen luottamuksellisuusOVH on tekninen palveluntarjoaja, joka tarjoaa infrastruktuurin datasi isännöintiin. Pääsy tähän dataan on tiukasti kontrolloitua, riippumatta siitä, onko se arkaluontoista vai ei.

Lisätietoa videollaKatsaus OVH:n tietoturvatoimiin


Turvallisuus OVH:n operatiivisen johtajan, Germain Massen määrittelemänä.