Tietojen ja datan tietoturva on ykkösprioriteetti
OVH on isännöinyt eri asiakkaiden dataa 15 vuoden ajan ja noudattaakin erityistä huolellisuutta tietoturvaan liittyen. Taataksemme parhaimman tietoturvatason, olemme ottaneet tietoturvaa tukevia eri varmistus- ja tunnistuslaitteita sekä -toimintakäytäntöjä.

Korkean tietoturvan konesalitValvoaksemme pääsyä konesalitiloihin niin Roubaix'n (RBX 1, 2, 3, 4, 5 ,6) kuin myös Pariisin (P19), Strasbourgin (SBG 1, 2 ja 3) ja Gravelinesin (GRA) konesaleissa, jokaisella tontilla on piikkilanka-aidat, kameraseuranta ja liiketunnistimet. Kaikkia näihin liittyvää dataa tallennetaan seurantapalvelimille samalla kun turvahenkilöstö on paikalla 24/7.

Valvoaksemme pääsyä konesalitiloihin, jokaisella työntekijöllä on RFID-kulkukortti jossa lukee heidän nimensä. Tämän avulla on myös mahdollista rajoittaa pääsyä vain tiettyihin tiloihin. Työntekijöiden pääsyoikeuksia tarkastellaan säännöllisesti tarpeen mukaan. Päästäkseen palvelinsaliin, työntekijän täytyy ojentaa kulkukorttinsa tarkastusta varten ennen turvaovesta kulkua.

Konesaleilla on korkea turva sillä vain valtuutetuilla työntekijöillä on pääsyoikeus. OVH on ainoa operaattori sen konesalitiloissaan.

OVH:n työntekijöillä täytyy olla RFID-kortti liikkuakseen konesaleissa.
PalontorjuntahallintaJokainen palvelinhuone on varustettu palosammutuslaitteistolla, palosensoreilla ja palo-ovilla. OVH noudattaa APSAD R4 -sääntöä mobiilien ja kannettavien palontorjuntalaitteistojen asennukseen ja OVH:lla onkin N4-yhdenmukaisuussertifiointi kaikille konesaleilleen.VerkkoturvaOVH on panostanut omaan maailmanlaajuiseen kuituverkkoon. Rauta on viimeisintä mitä rahalla saa ja sen asennuksesta sekä huollosta vastaa talon sisäiset tiimit, ei siis jokin kolmas osapuoli.

Palvelimien laadun takana on omalta osaltaan laadukas OVH:n verkko jonka yhteiskapasiteetti on Euroopassa 4 Tb/s ja Pohjois-Amerikassa 8 Tb/s 33 liikenteenvaihtopisteen kautta kolmella eri mantereella. OVH on lisäksi rakentanut verkon täysin vikasietoista toimintamallia käyttäen.

OVH:n kansainvälinen verkko on täysin vikasietoinen. Sama koskee konesaleja, joissa on kaksi erillistä fyysistä tulopistettä kuituyhteyksille.PalvelinturvaTeknikot monitoroivat konesaleja ja ovat valmiina toimintaan välittömästi teknisen häiriön mahdollisesti sattuessa.

OVH:n tekniset tiimit ovat valmiudessa konesaleissa 24/7/365 taatakseen palvelimien jatkuvan huolenpidon. Jos palvelimella sattuu häiriö, tiimi reagoi välittömästi jotta vika saataisiin korjattoa niin pian kuin mahdollista.

Myös jotkin palvelinsarjat ovat varustettu tuplavirtalähteillä ja tuplaverkkokorteilla joten infra on vikasietoinen alusta loppuun.VirtalähdeOVH:n palvelinkeskuksia suojaa kaksi erillistä teholähdettä ja ne on varustettu myös UPS-varavirtalaittein. Dieselaggregaateilla on 48 tunnin toiminta-aika kaikenlaisia sähkönsyöttöhäiriöitä varten.

Jokainen konesali on varustettu kahdella erillisellä sähkönsyötöllä. Mahdollisessa vikatilanteessa dieselaggregaatit käynnistyvät automaattisesti tuottamaan sähköä.Fyysisesti toisistaan erotetut konesalitOVH:lla on yhteensä 15 konesalia joista 13 sijaitsee Ranskassa paikkakunnilla Roubaix, Gravelines, Pariisi ja Strasbourg. Näillä on välimatkaa toisiinsa yli 200 km. Lisäksi 2 konesalia sijaitsee Kanadassa.Tämä mahdollistaa palvelun häiriöttömän toiminnan takaamisen riippumatta hyökkäyksen kestosta tai voimasta. Esimerkiksi webhotellin varmuuskopiomme jotka sijaitsevat Pariisissa, replikoidaan joka päivä Roubaix'n palvelimille samalla kun hubiC-data monistetaan kolmeen eri konesaliin. OVH tarjoaa myös dedikoituja palvelimia asiakkaille joihin saa lisäpalveluna varmuuskopiointipalvelun jonka avulla varmuuskopioitu data monistetaan useaan eri konesaliin.DDoS-suojausKaikissa OVH:n dedikoiduissa palvelinpalveluissas on DDoS-suoja. Kolme 160 Gb/s anti-DDoS-infraa on asennettu Roubaix-, Strasbourg- ja Beauharnois-konesaleihin.Lue lisää.Tietojen luottamuksellisuusOVH on palveluntarjoaja joka tarjoaa sinulle infrastruktuurin jolla dataasi isännöidään. Pääsy tähän dataan on tiukasti kontrolloitua, riippumatta siitä onko se arkaluontoista vai ei.

Enemmän infoa videollaKatsaus OVH:n tietoturvatoimiin


Turvallisuus OVH:n operatiivisen johtajan, Germain Massen määrittelemänä.