OVH STORY

15 years of innovation

Tietoa > OVH Story


Vuodesta 1999 lähtien, jolloin vielä harvat ymmärsivät potentiaalin, OVH on työstänyt Internetin nykypäivää ja tulevaisuutta. OVH innovoi Internetin, konesalien ja verkon ytimessä keksien jatkuvasti työtapojamme ja elämäämme mullistavia uusia palveluita. OVH on aina kunnioittanut erityisesti yksilön vapautta ja uusien teknologien saatavuutta kaikille tasapuolisesti. OVH:lle "Innovation is Freedom".


2014
Octave Klaba julkistaa yrityksensä uuden logon Pariisissa OVH Summit 2014 -tapahtumassa.
OVH vahvistaa asemaansa globaaleilla markkinoilla


OVH täyttää 15 vuotta ja paljastaa juhlan kunniaksi uuden logon ja sloganin. Konsernilla on nykyään 17 palvelinkeskusta, 180 000 isännöityä palvelinta ja yli 800 työntekijää.
Kaksi uutta tuotemerkkiä So you Start ja RunAbove, rikastuttavat OVH:n valikoimaa ja domainpääte vRack ja .ovh näkee päivänvalon. Pilvipalvelu Dedicated Cloud saa SOC 1 type I (SSAE 16 ja ISAE 3402) ja SOC 2 type I -todistukset . Cloud Planin suunnitteluajohtavat OVH ja Atos esittelevät Ranskan hallitukselle 10 ehdotusta sisältävän raportin. World Tour.


2013
"GRA", Gravelines'ssa sijaitseva palvelinkeskus.

Euroopan suurin palvelinkeskus


OVH jatkaa kasvuaan ja 700 työntekijän määrä ylittyy. Kasvun tukemiseksi OVH toivoo rekrytoivansa vielä 300 henkilöä vuoteen 2015 mennessä. Palvelinkeskuksissa menee 150 000 isännöidyn palvelimen raja rikki.

Samana vuonna OVH lanseeraa GRA-palvelinkeskuksen, Euroopan suurimman palvelinkeskuksen, jonka kapasiteetti on 300 000 - 500 000 palvelinta.
Anti-DDoS-infrastruktuuri perustuu Arborin ratkaisuihin.
Palvelunestohyökkäysten lisääntyessä, OVH ottaa yleiseen käyttöön anti-DDoS-suojauksen elokuussa.

OVH ottaa verkossaan käyttöön 100G koherentin teknologian ja siirtää Internet-asiakkaat VDSL2:een. Ensimmäinen OVH Summit järjestetään Pariisissa ja ottaa 140 miljoonan syndikaattilainan ja avaa toimiston Brestiin. Lisäksi Ranskan hallitus valitsee OVH:n ja Atos-yrityksen johtamaan yhdessä Cloud Planin suunnittelua, Dedicated Cloud sai ISO/IEC 27001:2005 -standardin.


2012
Suunta kohti Amerikkaa


Vuosien myötä OVH on avannut tytäryhtiöitä yli 15 maassa ja palkannut lähes 600 työntekijää. Tällä hetkellä isännöidään jo yli 150 000 palvelinta. Aika on kypsä Amerikan valloitukselle, ja tähän asti kaikkein kunnianhimoisimman hankkeen toteuttamiseksi: maailman suurimman palvelinkeskuksen rakentaminen. BHS-palvelinkeskukseen (Beauharnois, Kanada), tulee mahtumaan kaikkiaan 360 000 palvelinta.

OVH vihkii lisäksi käyttöön palvelinkeskuksen Elsassissa, SBG1, lähestyäkseen Itä-Eurooppalaisien asiakkaiden dataa. Samalle saitille rakennetaan kolme muutakin rakennusta myöhemmin.

Beta-jakson päätyttyä tammikuussa 2011 Dedicated Cloud-tuotteista OVH saa tunnustuksen VMware Service Provider Las Vegasissa helmikuussa. Lisäksi tuotteet saavat palkinnot "vCloud Service Provider of the Year" ja "vCloud Datacentre" Barcelonassa.

OVH avaa Lyoniin ensimmäisen OVH Cityn. Paikalliset sysadminit ja devopsit tekevät yhteistyötä Roubaix Valleyn tiimien kanssa.

Vuoden 2012 avainluvut.


2011
Vuoden 2011 avainluvut.

OVH, Euroopan johtava hosting-palveluntarjoaja


OVH oli jo Ranskan johtava Internet-hostingtarjoaja ja nyt OVH:sta tulee myös koko Euroopan johtaja Internet-sivujen hostaajana. OVH:lla on yli 18 miljoonaa isännöityä websovellusta: "Yksi sivu kolmesta Ranskassa ja yksi sivu kuudesta Euroopassa," iloitsee OVH:n pääjohtaja Henrik Klaba. Kymmenellä palvelimella aloittaneella OVH:lla on nyt yli 100 000 palvelinta seitsemässä konesalissa.

OVH rakensi kuusi kuukautta Roubaix'hin neljättä palvelinkeskusta nimeltäänRoubaix 4. Uuteen ympäristöystävälliseen ja vertaansa vailla olevaan rakennukseen mahtuu yli 35 000 palvelinta.

hubiC, online-tallennus- ja -julkaisualusta julkaistaan vuoden 2011 lopussa. Vuoden 2014 loppuun mennessä tuote on myynnissä kaikissa OVH:n tytäryhtiöissä ja sillä on yli 400 000 käyttäjää. OVH:sta tulee Ranskassa Internet-yhteydentarjoaja ADSL- ja SDSL-tuotteillaan. Internet-yhteyden tilaajat ollaan valmiina siirtämään VDSL2:een. Lisäksi vuonna 2011 lanseerataan Public Cloud ja VMware nimeää OVH:n tunnustukseksi vCloud Service Provideriksi Dedicated Cloud -tuotteen osalta..


2010
Dedicated Cloudin datastoret.
OVH tähyää taivaalle


OVH:n työntekijämäärä ylittää 350. Kehittäjät, sysadminit, teknikot, huoltohenkilökunta ja asiakaspalvelijat tekevät töitä lähes 400 000 asiakkaan tyydyttämiseksi.

OVH:n uusi innovaatio virtuaaliräkki lanseerataan. Yksityisverkkoon yhdistetyn virtuaalikytkimen avulla palvelimet voivat sijaita missä tahansa OVH:n palvelinkeskuksissa ja ne toimivat niinkuin ne olisivat samassa räkissä.

Samanaikaisesti tutkimus- ja kehitystyötä tekevät tiimit työstävät maailmanlaajuisesti ensimmäistä yksityistä pilvipalvelua, joka on välittömästi käytettävissä internetissä: Dedicated Cloud. Uuden ratkaisun beta lanseerataan 24.12.2010. Kuluneen vuoden aikana OVH on investoinut pilvipalveluiden tutkimus- ja kehitystyöhön 10 miljoonaa euroa täysin ilman valtion apua.

Vuoden 2010 avainluvut.


2009
10 vuotta perustamisensa jälkeen OVH:lla on toimistot 12 maassa.
Euroopanlaajuinen kehitys jatkuu


OVH lanseeraa viisi uutta tytäryhtiötä, jotka sijaitsevat Irlannissa, Alankomaissa, Liettuassa, Suomessa ja Tsekissä. OVH:lla on toimistot yhteensä 12 maassa.

Dedikoitujen ja jaettujen palvelimien tarve nousee jatkuvasti hurjaa vauhtia ja vuoden lopulla Roubaix 2 -palvelinkeskus tulee täyteen. OVH ryhtyy rakentamaan Roubaix 3:a ja parantaa jäähdytysjärjestelmäänsä (vesijäähdytyksen ja tuulettimien käyttö yhdessä) optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi.


2008
OVH hallinnoi nykyään 150 000 VoIP-linjaa.

OVH aloittaa puhelinoperaattoritoiminnan Ranskassa


OVH:n Euroopan valloitus jatkuu kolmella uudella tytäryhtiöllä. Yhteensä seitsemän maata käsittävä OVH avaa ovensa Italiassa, Portugalissa ja Iso-Britanniassa. OVH ylläpitää 37 000 palvelinta.

OVH lanseeraa ranskalaisille PK-yrityksille suunnatun VoIP-puhelinpalvelunsa "Plug&Phone". Tiimien tavoitteena on myös uudet SDSL/ADSL-palvelut, joiden tarkoituksena on pystyä toimittamaan täysin itsenäisesti VoIP-viestintäpalvelut. OVH:sta tulee pian Internet-yhteydentarjoaja.


2007
Energiatehokkuus tutkimus- ja kehitystyön ytimessä


Jo 70 % palvelinten synnyttämästä lämmöstä poistetaan vesijäähdytysjärjestelmän ansiosta. Jäljelle jäävät 30 % ovat seuraavana vuorossa. OVH kehittää Ekosali-konseptin, jossa ilmastointilaitteet korvataan tuulettimilla ja jotka kylmä/kuuma-käytävien kanssa säätelevät lämpötilaa. Vesijäähdytysjärjestelmän ja Ekosalien ansiosta OVH:n palvelinkeskusten PUE vaihtelee 1 ja 1,2 välillä.

Yhdistämällä vesijäähdytysjärjestelmän (water cooling) tuuletusjärjestelmään (air cooling) OVH:n ei tarvitse lainkaan käyttää koneellista ilmastointia palvelinkeskuksissaan.


2006
OVH rakentaa oman verkkonsa ja operoi sitä täysin itse.

OVH ottaa käyttöön omat verkkoinfrastukruurinsa


Asiakasmäärät jatkavat kasvuaan. OVH:lla ylläpidetään jo 12 000 palvelinkeskuksissa Pariisissa ja Roubaix'ssa. Uusi tytäryhtiö avataan Saksaan.

OVH investoi ja aloittaa palvelinkeskuksen rakennusprojektin Pohjois-Ranskassa sekä toteuttaa Pariisi-Roubaix välisen yhteyden optisella kuidulla. OVH jatkaa oman verkkonsa rakentamista ja siitä tuleekin pian ainutlaatuinen maailmanlaajuinen infrastruktuuri 33 yhdysliikennepisteellä, 3 000 Gbps:n kaistalla Euroopassa ja 8 000 Gbps:n kaistalla Pohjois-Amerikassa.


2005
Roubaix Valleyn syntymä


Kasvutarpeisiin löytyy sopiva Roubaix'n ulkoliepeillä sijaitseva tehdaskokonaisuus. Kaikki ryhtyvät muokkaamaan löytynyttä kahden hehtaarin aluetta tarpeiden mukaan. Start-up kasvaa isoksi, saa liikevoittoa ja uudelleeninvestoi voittonsa tukeakseen eksponentiaalista markkinakasvua.

Näkymä Roubaix Valleyhin.


2004
OVH asettuu Puolaan ja Espanjaan.

Ensimmäiset eurooppalaiset tytäryhtiöt


Yli 4 000 palvelinta ylläpitävä OVH avaa ensimmäiset kaksi tytäryhtiötään Puolaan ja Espanjaan. Samana vuonna palvelimet siirretään uuteen palvelinkeskukseen, minkä yhteydessä jokainen palvelin liitetään vesijäähdytysjärjestelmään.


2003
Water cooling- uraauurtava innovaatio


OVH hankkii Pariisista ensimmäiseksi täysin omaksi konesalikseen 3 000 m2:n rakennuksen. Rakennusta ympäröivät asuintalot, joten konesalia ei voi viilentää koneellisella ilmastoinnilla sen kovaäänisyyden vuoksi. OVH alkaa etsiä ilmastoinnille edullisempaa ja ekologisempaa korvaajaa. Vaikka monista idea on aivan pähkähullu, OVH päättää viilentää palvelimensa veden avulla. Vielä nykyäänkin kaikki OVH:n palvelimet on liitetty water cooling -järjestelmään, joka poistaa 70 % palvelimien tuottamasta lämmöstä, mikä vähentää energiankäyttöä kolmasosalla.

Nykyään kaikki OVH:n konesalit on varustettu water cooling -järjestelmällä.


2002
Greenbox on ensimmäinen OVH:n rakentama palvelin.

OVH rakentaa omat palvelimensa


Yritystoiminta jatkaa kasvuaa ja OVH alkaa etsimään Pariisista isompaa konesalia. Tiimit matkustavat Roubaix'n ja Pariisin väliä useita kertoja viikossa palvelinten huoltamista varten. Tämä vuonna ensimmäinen OVH:n kehittämä "Greenbox"-palvelin näkee päivänvalon ja yritys rakentaa jatkossa kaikki omat palvelimensa pitääkseen omissa käsisssään kaikki hosting-palveluketjun vaiheet. Palvelimet rakennetaan mahdollisimman toimiviksi ja näin jokainen komponentti voidaan valita erikseen.


2001
IT on intohimomme


Asiakasmäärät kasvavat ja toiminta kehittyy. OVH avaa ensimmäisen Pariisista vuokratun konesalin, P11, mutta tilanpuute alkaa jo vaivaamaan. Jatkuvan tilanpuutteen vuoksi OVH päättää alkaa rakentamaan itse palvelimien kotelot. Kehitystyön tärkeimmät tavoitteet ovat käyttää vähemmän tilaa ja helpottaa palvelimien huoltotoimia.

Octave (vasemmalla) ja Miroslaw (oikealla) Klaba touhuavat palvelimen kimpussa.


2000
OVH valtuutetaan myymään .fr- ja .be-verkkotunnuksia.

Ensimmäiset valtuutukset


OVH valtuutetaan hallinnoimaan .fr- ja .be-verkkotunnuksia. Yrityksellä on 20 palvelinta ja kolme työntekijää. Heti yrityksen voittaessa hieman rahaa, Octave ostaa niillä lisää palvelimia. Hänen veljensä tulee toimintaan mukaan auttaakseen Octavea jatkaen samalla opiskelujaan.


1999
OVH:n perustaminen


24-vuotias Octave Klaba on varma siitä, että Ranskassa on tarvetta Internet-hostingille ja hän lainaa 25 000 frangia (3 800 euroa) läheisiltään ja päättää ryhtyä yrittäjäksi. Yrityksen nimeksi tulee OVH. Pohjois-Ranskasta käsin Octave vuokraa kymmenen palvelinta pariisilaiselta palveluntarjoajalta. Kukaan ei usko projektin onnistuvan! Yritystoiminta lähtee kuitenkin nopeaan kasvuun.

Octave Klaba ensimmäisten OVH:n palvelinräkkien edessä.