OVH, vihreä palveluntarjoaja

Vuodesta 2003 alkaen OVH on ottanut käyttöön eri käytäntöjä energiankulutuksen tiputtamiseksi konesaleissamme. Etenkin nestejäähdytyksen myötä energiankulutus on tippunut paljon.
Kehitämme jatkuvasti uusia tapoja tiputtaa konesalien energiankulutuskuormaamme. Tämä taasen heijastuu palvelimen kuukausivuokriin sillä siirrämme tippuneet kustannukset hintoihimme – asiakkaan eduksi.


Lähestymistapamme vuodesta 2003 alkaen  • Yrityksen oma kehitys nestejäähdytysjärjestelmissä
  • Ilmajäähdytyksen minimisointi
  • Saavutetut säästöt heijastuvat palvelimien kuukausivuokriin


Omat konesalimmeVuodesta 2010 alkaen OVH:n konesalit ovat olleet vapaita ilmajäähdytyksestä.

”30 % ilmajäähdytys + 70 % nestejäähdytys = 0 % ilmanvaihto”-ratkaisu on otettu käyttöön kaikissa konesaleissamme Ranskassa ja Kanadassa.Ilmanvaihdon optimointiPerinteisen vapaajäähdytyksen sijaan, jota yleensä konesaleissa käytetään, palvelimia jäähdytetään suoraan viileällä ulkoilmalla.

Konesalin suunnittelu on avainasemassa tässä erittäin tehokkaassa ilmanvaihtojärjestlemässä. Tornimuoto mahdollistaa viileän ilman virtaamisen suoraan palvelimien eteen joka tasaa ilmanvaihto- ja jäähdytysjärjestelmien lämpötilaeroja.

  • Viileä ilma virtaa palvelimien eteen.
  • Komponenttien lämmittämä kuuma ilma johdetaan palvelimien takaa ulos.
  • Kuuman ja viileän ilman erotus.


Nestejäähdytysjärjestelmän teollistuminenYksi OVH:n avainelementeistä energiatehokkuuden suhteen on nestejäähdytysjärjestelmän käyttöönotto teollisessa mittakaavassa.

Tämä vuonna 2003 herännyt idea joka oli suoraan sen aikaisia käytännön toimia vastaan, käsitti prosessorien jäähdyttämisen palvelimien sisällä virtaavalla nesteellä. Nestettä siirretään lämmönsiirtimellä prosessoreille ja muille komponenteille, jotka tuottavat paljon hukkalämpöä.

70 % palvelimen tuottamasta lämmöstä on tämän seurauksena siirtynyt nesteeseen mikä on paljon parempi lämmönsiirrin kuin ilma.Ennätyksellinen PUE-arvoPUE (Power Usage Effectiveness) on lukema jota käytetään mittaamaan konesalin energiatehokkuutta. OVH:n toimenpiteillä tämä lukema on saatu putoamaan 1–1,2 välille.

Parempi tulos kuin konesaleissa keskimäärin.OVH:n vihreät tuotteet ja palvelutDedicated Cloud

Dedicated Cloud -virtuaalikoneet voivat sijaita myös Kanadan BHS-konesalissamme. Ne voivat täten hyötyä läheisen padon vesivoiman tuottamasta sähköstä.

Cloud-palvelut
Big Data

Ensimmäinen OVH:n täysin ilmajäähdytysvapaa konesali ON RBX4 josta hyötyy varsinkin klusteroitu palvelu Big Data.

Big Data -palvelu
Dedikoidut palvelimet

Vuonna 2004 OVH kehitti innovatiivisen nestejäähdytysjärjestelmän. Tämä järjestelmä joka on toiminnassa suoraan räkeissä, mahdollistaa lämpökuorman poistamisen 70-prosenttisesti, koskien jokaista dedikoitua palvelinta.

Dedikoidut palvelimet