Mikä webhotelli valita?

Haluatko siirtää sivusi verkkoon ja tietää webhotellin hinnan? OVH auttaa löytämään sinulle parhaiten sopivan ratkaisun.

Kuinka verkkosivua ylläpidetään

Jotta kaikki voivat vierailla sivullasi, täytyy verkkosivusi asentaa ensin Internet-verkkoon yhteydessä olevalle palvelimelle. Teoriassa tämän voi hoitaa jopa kotioloissa ylläpidetty kone. Mutta kuka sitten huolehtii palvelukatkoista, kun olet lomalla?

Verkkosivun ylläpitoon on olemassa kaksi vaihtoehtoa:

Esikonfiguroidun verkkopalvelimen valinta

Personal-, Pro- tai Performance-webhotelli
(niin aloittelijoille kuin edistyneillekin käyttäjille)

Palvelimen konfigurointi itse

OVH tarjoaa VPS tai Public Cloud -palvelimia, joissa voit konfiguroida omat tilasi.

Oli valintasi mikä tahansa, jokaisessa konesalissa päivystävät tekniset tiimimme takaavat laitteistosi toiminnan 24/7/365. Sitä vastoin ohjelmistohäiriöiden selvittäminen (esim. saastuneet tietokannat, kovalevyn saturaatio) sekä ohjelmistojen päivitys ja ylläpito ovat sinun vastuullasi jopa keskellä yötäkin.

Yksityistä virtuaalipalvelinta eli VPS:ää käyttämällä voit hallinoida omaa palvelintasi varsin edullisesti. Tätä varten yksityiset virtuaalipalvelimet ovat yhteisesti jaetussa tilassa tehokkaiden fyysisten palveliminten sisällä. Nämä puolestaan jakavat resursseja jokaiselle asiakkaalle (esim. suoritin, RAM, levyt). Luonnollisesti jokaisen palvelimen data on eristetty täysin muista palvelimista.

Edistyneenä administraattorina hyödyt taatuista resursseista ja voit ottaa kaiken irti koko sinulle osoitetusta laskenta- ja muistikapasiteetista. Jos tämä on se, mitä etsit, suosittelemme valitsemaan palvelimen OVH:n Cloud-valikoimista.

Webhotellin valinta

Haluatko webhotellin, joka ei vaadi yhtä paljon teknistä osaamista kuin Cloud- ja VPS-sarjan tuotteet? OVH tarjoaa tähän tarkoitukseen Webhotellisarjan, jonka ylläpidosta vastaavat tekniset tiimimme. Sen käyttöön ei tarvita minkäänlaista ohjelmointiosaamista.

Mikä on webhotelli?

Webhotellituotteen tarkoituksena on "hostata" eli ylläpitää tilaa, jossa verkkosivun tiedot sijaitsevat. Nämä tuotteet perustuvat teknisiin infrastruktuureihin, joita OVH:n teknikot monitoroivat vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Minkäänlaisia intervenitoita ei tekniseen hallinnointiin liittyen vaadita. Vaikka kaikki näiden tuotteiden ylläpitämät verkkosivut käyttävät samaa konfiguraatiota, on OVH:n hallintapaneelin kautta mahdollista mukauttaa joitain webhotellisi teknisiä ominaisuuksia. Voit esimerkiksi valita haluamasi PHP-version, jota verkkosivusi tarvitsee toimiakseen.

OVH:n webhotellituotteet on jaettu kahteen kategoriaan

Jaetut webhotellit

Koska tekniset resurssit on jaettu kaikkien webhotelliasiakkaiden (Personal, Pro) kesken, voit ylläpitää verkkosivuasi edulliseen hintaan. Jos verkkosivusi toisaalta käyttää epätavallisen paljon teknisiä resursseja, saattaa toisten samassa klusterissa ylläpidettyjen sivujen suorituskyky kärsiä. Tämän riskin pienentämiseksi OVH:n tekniset tiimit ovat ottaneet käyttöön erityisiä robotteja.

Webhotellituotteet eroavat toisistaan teknisten resurssien (esim. levytila) sekä ominaisuuksien (SSH-yhteys) osalta.

Performance-webhotellit

Toisin kuin Personal ja Pro-tuotteet (ks. edellinen kohta) Performance-tuotteilla on mahdollista hyödyntää taattuja resursseja. Näillä tuotteilla ylläpidettyjen verkkosivujen suorituskyky pysyy tietyllä tasolla tietyn aikajakson puitteissa, mikä vastaa asiakkaan valitsemaa taattujen resurssien tasoa (Performance 1 - 4).

Mikä on sinulle sopiva webhotelli?

On useita tekijöitä, joita sinun kannattaa ottaa huomioon:

Onko tämä ensimmäinen webhotellisi?

Jos olet tekemässä ensimmäistä verkkosivuasi esimerkiksi perheprojektia tai valokuvablogia, OVH suosittelee valitsemaan Personal-webhotellin. Saat 100 GB levytilaa ja jopa 10 sähköpostitiliä, joiden koko on 5 GB. Hallintapaneelissa voit moduulitoiminnon avulla käyttää yhtä neljästä tuotteeseen sisältyvästä sisällönhallintajärjestelmästä (WordPress, Drupal, Joomla! ja PrestaShop).

Tutustu sisällönhallintajärjestelmän etuihin lukemalla ohjeemme.

Voiko verkkosivulla olla vaikutuksia liiketoimintaasi?

Jos liiketoimintasi on täysin tai osittain riippuvainen verkkosivuston kunnollisesta toiminnasta, on Performance-tuote ihanteellinen valinta. Se pystyy vastustamaan kuormituspiikkejä ilman, että sivusi latautumisnopeus kärsii. Lisäksi se sisältää paljon toimintoja ja mahdollisia lisäpalveluja.

Kuinka suurta kuormitusta verkkosivun on kestettävä?

Jos vierailijoita on merkittävä määrä tai lataat sivulle suuria määriä tietoa (tietokannasta tai esimerkiksi ulkoisesta API-ohjelmistosta), sivusi on todennäköisesti resurssisyöppö. Jotta sivullasi voidaan vierailla sujuvasti ja aina hyvissä olosuhteissa, suosittelee OVH valitsemaan tähän tarkoitukseen mukautetun tuotteen kuten Pro-webhotellin tai jonkin neljästä Performance-tuotteesta.

Haluatko ylläpitää useita verkkosivustoja?

Jokaisessa Personal tai Pro -tuotteessa on mahdollisuus useiden verkkosivujen ylläpitoon. Voit esimerkiksi luoda pääverkkosivun ja sitten aliverkkotunnuksen sen blogille, tai luoda tilapäisen minisivun tiettyä tapahtumaa varten.

Freelancereille, uusmediatoimistoille tai jällenmyyjille tämä on erinomainen tilaisuus ylläpitää asiakkaidensa tuotteita lyömättömällä hinta/laatusuhteella.

Tarvitsetko SSH-yhteyden?

SSH on suojattu tiedonsiirtoprotokolla, joka salaa Internet-sivun ja SSH-asiakasohjelman välisen viestinnän. SSH-yhteys on saatavilla ainoastaan tuotteissa Pro ja Performance.

Kuinka paljon webhotelli maksaa?

Katso webhotelliemme hinnat vertailutaulukosta, jossa näet jokaisen tuotteen sekä listan sen ominaisuuksista. Voit valita webhotellin sekä verkkotunnuksen heti tilauksen alkuvaiheessa.

Personal Pro Cloud Web Performance
Multi-site
(Suositeltu sivustojen määrä)
5 10 Rajoittamaton Rajoittamaton
Levytila 100 GB 250 GB 20 GB 500 GB
Resurssit - - - 1 - 4 ydintä
2 - 8 GB RAM
Suositellut yhden klikkauksen moduulit
wordpress
wordpress
joomla
wordpress
joomla
drupal
prestashop
wordpress
joomla
drupal
prestashop
Arvioitu samanaikaisten vierailijoiden määrä 75 125 100-300 175-500
SSH-yhteys - multi-SSH - (tuotteeseen sisältyvä) (tuotteeseen sisältyvä) (tuotteeseen sisältyvä)
Hinta 2,50 /kk 6,20 /kk 148,80 /kk

Alkaen

12,40 /kk

Oletko epävarma valinnastasi?

Ei hätää, voit vaihtaa tuotetta milloin tahansa hallintapaneelista: hallintapaneeli.