PHP–FPM-tekniikalla jopa seitsemän kertaa nopeammat verkkosivut
Seitsemän kertaa nopeammat sivut PHP-FPM:n avulla
Nykyään useat nettisovellukset luodaan julkaisujärjestelmillä (CMS). Yksi suosituimmista, ja OVH:lla saatavilla olevista, moduuleista on WordPress, joka yksinään edustaa yhtä sivua kuudesta verkossa kaikkialla maailmassa!

Nämä julkaisujärjestelmät ovat kuitenkin haasteellisia hosting-infrastruktuureille, etenkin jos ne ovat jaettuja webhotelleja. Julkaisujärjestelmissä käytetään paljon kirjastoja (koodin käyttämät lähdetiedot) ja yhdellä sivulla voidaan käyttää tuhansia ja taas tuhansia elementtejä, jotka kävijöiden Internet-navigaattorit joutuvat lataamaan ja tulkitsemaan.

Alustan arkkitehtuuriin tehtyjen innovatiivisten ratkaisujen myötä sekä halusta antaa kaikkien sivustojen käyttäjille parempi käyttökokemus, OVH sisällyttää FPM-teknologian kaikkiin web-tuotteisiinsa. Testiemme perusteella FPM-teknologiaa käyttävät sivustot avautuvat keskimäärin seitsemän kertaa nopeammin kuin sivustot, jossa tätä optimointitekniikkaa ei käytetä. Eräät käyttäjät sanovat, että suorituskyky on jopa kymmenkertaisesti parempi!Mikä PHP-FPM on?


Kun PHP:n kautta suoritetaan sivulatauspyyntö, siihen sisältyy eri lisäosien ja oheiselementtien suorittamista. Oletuksena jokaisen latauspyynnön yhteydessä, PHP-tiedosto luetaan ja suoritetaan joka kerta uudelleen ottamatta huomioon aiempia, samaa tiedostoa koskettavia sivulatauspyyntöjä.

PHP-FPM:n avulla eri elementtejä koskevat latauspyynnöt välimuistitetaan palvelimelle jotta ne voidaan ajaa nopeasti uudelleen kun samaan tiedostoon kohdistuu uusi latauspyyntö.

Tämän johdosta tiedostopalvelimia rasittavat latauspyynnöt vähenevät (load average) ja www-sivun lataavan surffailijan kokema nopeus parantuu huomattavasti.
Mikä PHP-FPM on?
Pääpiirteittäin kun sivuilla vierailija saapuu sivustolle, PHP-järjestelmä täytyy aktivoida, sijoittaa muistiin, löytää & ladata vaaditut elementit ja tämän jälkeen tarkistaa että itse koodi on oikeaoppista. Vasta tämän jälkeen kun kaikki on valmista, pyyntö muunnetaan näkyväksi lopputulokseksi vierailijan selaimeen.

PHP-FPM:ää käytettäessä kun nämä kaikki on kerran suoritettu, ne löytyvät suoraan palvelimen välimuistista jonka johdosta toimenpiteiden ajo on paljon nopeampaa ja myös loppukäyttäjän kokema sivuston latausnopeus.Kuka voi hyötyä PHP-FPM:stä?


FPM-tekniikan hyödyt ovat vieläkin näkyvämpiä käytettäessä sisällönhallintajärjestelmiä sillä ne pohjaavat PHP-tiedostoihin joita kutsutaan säännöllisesti ja useita tiedostoja kerrallaan. Myös muunlaiset sivustot voivat hyötyä FPM:stä sillä nykypäivänä sivustot, joka ei käytä PHP-tekniikkaa, ovat harvassa.

PHP-FPM -optimointi sisältyy ja on aktivoituna kaikissa webhotellituotteissamme. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon että riippumatta optimoinnista, PHP:tä kutsuvien skriptien lukumäärä vaikuttaa myös lopulliseen suorituskykyyn. Päivitys webhotellitasosta askeleen ylöspäin vaikuttaa myös ajettavien PHP-workereiden lukumäärän kasvatukseen, joka vaikuttaa sivuston nopeuteen siinä missä PHP-FPM.
Kuka voi hyötyä PHP-FPM:stä?Lisätiedot ja edistynyt konfiguraatio


PHP-FPM konfiguroidaan natiivisti uusimpiin 2014-webhotellituotteisiimme. Sinun ei tarvitse itse tehdä mitään!

Jos käytössäsi on vanhempi webhotelli tai haluat oppia lisää teknisestä puolesta ja tietää miten konfiguroida tämä toiminto OVH:n webhotelliin, katso oppaamme.