Kuinka valitsen VPS:n?

Yksityiset virtuaalipalvelimemme (tai VPS eli Virtual Private Server) ovat tietojen ylläpitoon sopivia tehokkaita ratkaisuja edullisella hinnalla. Nämä tuotteet sisältävät pääkäyttöoikeuden (administraattori) omaan palvelimeen, joka sijaitsee OVH:n hallinnoimassa suojatussa infrastruktuurissa.

Mitä ominaisuuksia VPS-palveluni tarvitsee?

Suunnittelen useiden ohjelmistojen asentamista VPS:lleni

Tarvitset vähintään 2 GB muistia, erityisesti jos on yhdistettävä tietokantoja ja web-pohjaisia ohjelmia.

Ohjelmistoillani on jo nykyään laaja yleisö

Valitse VPS Cloud joka on notkeampi kuorman ja takuiden suhteen.

Minulla on kriittistä dataa

Arvioi tietokantasi koko, mutta vielä ei tarvitse miettiä sen tulevaa kasvua (päivitettävissä ylöspäin).

Minulla on paljon sisältöä ja tiedostoa

Arvioi sisällön koko miettimättä tulevaa kasvua. Mikäli mallistoissa koneiden koko ei riitä, meiltä löytyy myös muita ratkaisuja.

Minulla on paljon erittäin kriittistä dataa

Suosi Cloud-versioita ja niiden natiivista korkeakäyttöisyyttä sekä varmuuskopiointipalveluja.

Käytän tietokantaa

Raskaasti käytetty tietokanta käyttää paljon keskusmuistia, joten muistista osa on varattava tietokannan käyttöön.

Kaikki yhdessä -ratkaisu vai monta VPS:ää?

Yksi strategia on erottaa tietokanta web-kehitysympäristöstä ja sovelluspalvelimesta. Jokainen palvelin tarvitsee vähemmän resursseja yksinään verrattuna keskitettyyn palvelinratkaisuun.

Käytän hallintapaneelia

Plesk ja cPanel ovat resurssisyöppöjä. Jotta nämä toimisivat tökkimättä, sinun täytyy varata vähintään 2 GB muistia, jos tarkoituksesi on ajaa useita eri ohjelmistoja näiden päällä. Ole huolellinen oikean lisenssivalinnan suhteen.

Käytän sisällönhallintajärjestelmää

CMS (sisällönhallintajärjestelmä) yhdistää useita eri ohjelmisto- ja kehityskerroksia ja täten se pystyy näyttämään dynaamisen sivuston, joka kuluttaa hieman enemmän prosessoriaikaa sekä muistia kuin yksinkertainen sivusto.

Minne VPS kannattaa geolokalisoida ja miksi?

Olipa kyse käyttökokemuksen parantamisesta vierailijoillesi tai hakukonesijoituksen parantamisesta verkkosivua nopeuttamalla, on paras taktiikka geolokalisoida isännöinti siihen maahan, jossa suurin osa yleisöstäsi vaikuttaa.

Tunnista kohdeyleisösi eri mittausvälineiden avulla ja tuo virtuaalipalvelin lähemmäs asiakaskuntaa (tai kahdenna se) ja vertaa OVH:n suosittelemia liikenteenvaihtopisteitä (POP) määrittääksesi kohdentamissuunnitelmasi.

Huomaa, jos tilaat useita keskinäistä kommunikointa edellyttäviä virtuaalipalvelimia, on maantieteellinen etäisyys otettava huomioon tiedonsiirtoa ja viiveaikoja ajatellen.

Tarvitsenko lisä-IP-osoitteita?

Sinun täytyy lisätä useampi IP-osoite virtuaalipalvelimelle useassa eri tilanteessa:

  • SSL-sertifikaatin asennus
  • Dedikoidun IP-osoitteen allokointi jokaiselle sivustolle (muussa tapauksessa palvelimellasi hostattu sivusto käyttää palvelimen pää-IP-osoitetta oletuksena)
  • Kun käytät erilaisia IP-osoitteita eri kanavilla (Web, mobiilisovellukset jne.)
  • IP-osoitteen eri määrittelyt eri palveluille (CMS, tietokanta, jne.)
  • Useamman IP-osoitteen käyttö yhdelle sivustolle. Tämän ominaisuuden käyttö voi olla erityisen hyödyllinen monikielisiä sivustoja ajatellen, jossa kukin sivusto (sivusto.fi, sivusto.es, sivusto.it, sivusto.de, jne.) sijaitsee oman kielensä maassa. Hyvä lisä kansainväliseen hakukoneoptimointistrategiaasi.

Miten arvioida tulevat tarpeeni?

Se on yksinkertaista... älä pohdi asiaa nyt! Tiedämme, että tarpeesi voivat muuttua ja siksi olemme päättäneet avustaa projekteissasi pitkällä aikavälillä. Tämän hetken RAM-resurssisi eivät välttämättä vastaa niitä, joita tulevaisuudessa tarvitset ja sama pätee levyihin sekä muihin resursseihin. Siksi tuotteemme ovat joustavia ja päivitys uudelle tasolle käy ripeästi. Voit kehittää virtualipalvelintasi milloin tahansa vain muutamalla klikkauksella ja siirtyä korkeammalle tasolle tehokkaampaan malliin.

Kuinka hallita useita sivuja VPS:llä?

Toivoisitko, että useiden sivustojen hallinnointi olisi helpompaa? Haluaisitko kattavan ja yksinkertaisen näkymän kaikista web-projekteista samalla VPS-palvelimella?
Hallitse verkkosivustojasi ilman tarvetta palvelinjärjestelmän opetteluun VPS:lle tarjottavien hallintapaneelien avulla.
Plesk-, cPanel- tai muulla käyttöliittymällä voit hallita verkkosivujasi kokonaisuudessaan samalla VPS:llä ergonomisessa ja yksinkertaistetussa käyttöliittymässä.

Kannattaako minun hankkia Linux vai Windows VPS:lleni?

Tottumustesi ja osaamisesi lisäksi pääosaa valinnassasi näyttelee myös palvelimelle asennettavat ohjelmistot.
Jos kehität ohjelmistoja .NET:illä tai aiot käyttää Microsoftin sovelluksia tai muita näille alustoille suunniteltuja sovelluksia, on Windows-käyttöjärjestelmä usein tarpeen.
Jos käytät mieluummin vapaita ohjelmistoja ja teknologioita, useimmat niistä (kuten CMS, PHP, MySQL) yksinkertaisesti asennetaan Linux-ympäristön päälle - jos sinulla on vaadittava tietotaito. Voit myös valita OVH:n rakentaman esiasennetun Linux-ympäristön, joka vähentää virheellisen asennuksen riskiä.
Windows-distribuutiot ja -lisenssit ovat saatavilla vain VPS Cloudiin ja ne löytyvät hallintapaneelista.

Saatavilla VPS Cloud -mallistoon.