UKK: tekniikka, lisäoptiot ja määritelmät

VPS UKK

Mihin VPS:ää käytetään?

VPS (virtual private server) on virtuaalinen yksityinen palvelin, joka mahdollistaa erilaisten sovellusten ja sivustojen isännöinnin (kuten portaali, extranet, wiki, sisällönhallintajärjestelmä).

Päinvastoin kuin webhotelleissa, asiakkaalle dedikoidulla virtuaalipalvelimella voidaan eristää useita sovelluksia. Virtuaalipalvelin käyttää yhteisiä fyysisiä resursseja (infrastruktuureja) muiden kanssa, mutta osa resursseista on varattu pelkästään yhden koneen käyttöön.

Kenelle VPS soveltuu?

Kuka tahansa, jolla on jonkin verran teknistä tietämystä, voi käyttää virtuaalipalvelimia. OVH:n ohjeet auttavat eräissä teknisissä kysymyksissä.

Käyttäjän on tunnettava palvelinhallinnan perusteet (pääsy koneelle, tiedostonsiirto ja konfigurointi). OVH:lta saa myös esiasennettuja versioita sekä versioita, joihin sisältyy konttien hallintaa yksinkertaistavia työvälineitä ja sovelluksia. Mikäli haluat käyttää webhotellia, jossa on taatut resurssit ilman tarvetta osata hallinnoida omaa palvelinta, suosittelemme Performance-webhotellia.

Kuinka paljon VPS-hosting maksaa?

Hinta riippuu valitusta tehosta ja hostattavan ympäristön kriittisyydestä.

VPS SSD on edullinen ja suorituskykyinen VPS.
Virtuaalipalvelin on jatkossa skaalattavissa.

VPS vai webhotelli?

Webhotellista siirtyminen virtuaalipalvelimen käyttöön on looginen ratkaisu.

Käyttäjällä on enemmän vapautta ja myös root-pääsyoikeus, joilla pääsee Apachen asetuksiin ja PHP-asetuksiin muuttamaan PHP-muuttujia, asentamaan SSL-sertifikaatin lisäksi minkä tyyppisen ohjelmiston tahansa. Virtuaalipalvelin lisää toimintavapautta ilman fyysisen dedikoidun palvelimen vastuuta.

Kannattaa kuintekin huomata, että yhteiskäytössä olevalla palvelimella yksi käyttäjä ei saa käyttöönsä kaikkea tehoa vaan suorituskykyyn vaikuttaa käytetty yhteiskäyttöinen alusta. Virtuaalipalvelimella on valittava ohjelmistoille sopiva konfiguraatio ja sopeuttaa sitä sitten liiketoiminnan kasvaessa.

Kuinka valitsen VPS:n?

Vuodesta 2013 alkaen OVH on tarjonnut Performance-webhotellia, joka mahdollistaa kahdesta eri ratkaisusta hyötymisen. Nämä kaiken kattavat paketit tarjoavat taattuja resursseja ja OVH:lle ulkoistettuja käyttöympäristöjä. Vain staattisten- tai PHP-sivustojen isännöinti on tällä hetkellä saatavilla.

VPS vai dedikoitu palvelin? VPS vai Cloud?

Virtuaalipalvelimet sopivat erinomaisesti yleisimpiin kohtuukokoisiin verkkoprojekteihin.

Dedikoitu palvelin on kätevä, jos haluat hallita käyttöympäristöä täysin itse, rakentaa monimutkaisia arkkitehtuureja ja ratkaisuja, pystyä konfiguroimaan enemmän verkkoelementtejä, ottaa käyttöön monimutkaisia ratkaisuja verkon ulkopuolelta, tai käyttää ylimääräisiä komponentteja kuten kuormantasaus ja palomuuri.
Niiden käyttäjien, joiden verkkoliiketoiminta on voimakkaassa nousussa ja jotka tarvitsevat monimutkaisempaa infrastruktuuria, kannattaa aloittaa VPS Cloudilla. Jatkossa he voivat siirtyä OVH:n dedikoituun palvelimeen tai pilvipalveluihin.

Kuinka vaihtaa VPS:ää?

OVH:n hallintapaneelin tai APIn kautta on mahdollista päivittää VPS suurempaan malliin (upgrade) ja hankkia pysyviä lisäresursseja.

Kuinka VPS konfiguroidaan?

Se riippuu asennettavasta käyttöjärjestelmästä ja konfiguraatiosta.

Yleisimmät tavat ovat etätyöpöydän kautta (Windows), SSH-komentoriviltä Linuxissa tai Web-ohjauspaneelin kautta (Plesk, Cpanel, OVH Release 3) palvelimella olevien omien ratkaisujen kautta (kuten CMS).
Suurien muutosten tekoon kuten VPS:n skaalaukseen ja salasana-asetuksiin sekä oikeuksien konfigurointiin muita vaihtoehtoja ovat OVH:n RESTful API ja hallintapaneeli.
Saadaksesi lisätietoja, katso OVH:n VPS-ohjeet.

Miten nopeasti VPS aktivoidaan?

Esimerkiksi jos olet uusi asiakas, tilauksesi saattaa vaatia manuaalisen vahvistuksen maksuvälinepetosten torjuntakäytäntömme mukaisesti. Manuaalisia vahvistuksia tehdään ainoastaan toimistomme aukioloaikoina. Maksusuorituksen saavuttua ja sen vahvistettuamme, virtuaalipalvelin aktivoidaan keskimäärin muutamassa minuutissa, mistä tulee sähköpostiviesti tarvittavine tietoineen.

Missä VPS:t sijaitsevat?

Palvelimet hostataan omissa konesaleissamme.

Palvelinta tilattaessa voi valita kolmen konesalin väliltä joko Ranskasta (Roubaix tai Strasbourg) tai Pohjois-Amerikasta (Beauharnois, Kanada).

Kuinka monta VPS:ää yhdelle palvelimelle asennetaan?

Riippuen valitusta palvelinkapasiteetista ja VPS:n mallista, OVH:n vHost (useita kymmeniä vikasietoisia palvelinklustereita) voi sisältää tuhansia VPS:iä.

Huolehdimme jokaisesta virtuaalipalvelimesta resurssilupauksemme mukaisesti.

Voinko tarjota aikuisviihdettä VPS:n päällä?

Niin kauan kunhan sisältö on laillista eikä riko tekijänoikeuslakia ja kunhan sisältö täyttää aikuisviihteen tunnusmerkit (esim. pääsy alaikäisiltä estetään), aikuisviihteen tarjoaminen on täysin mahdollista.

Lisäksi asiakasta tiedotetaan hänelle kuuluvista vastuista ​​sekä sitoumuksista palvelussa hostattavaan sisältöön liittyen hänen hyväksyessään OVH:n virtuaalipalvelimiin liittyvän sopimuksen tilauksen yhteydessä.

Miten webhotellipalvelun sisältö siirretään VPS:ään?

Datan ja sovellusten siirto VPS:lle sekä verkkotunnuksen uudelleenkonfigurointi (DNS-konfiguraatio) on asiakkaan huolehdittava itse.

Miten data siirretään toisesta virtuaalipalvelimesta toiseen?

Virtuaalipalvelinta päivitettäessä (upgrade) sen sisältö siirretään automaattisesti ilman eri toimenpiteitä uudelle koneelle. Päivitettäessä (upgrade) VPS Cloudia voit myös kasvattaa partitioita tai luoda toisen lisää. Saat sähköpostia päivityksen jälkeen, missä on kaikki olennainen tieto.

Huomio, päivitys (upgrade) on mahdollista vain kahden samanlaisen VPS:n kesken (esim. Cloud —> Cloud). Kaikki muu edellyttää uuden VPS:n tilaamista ja asiakkaan itse suorittamaa manuaalista siirto-operaatiota.

Voiko VPS:ää jakaa?

Kyllä, VPS on jaettavissa ja voit isännöidä useita sivustoja tai useita loppuasiakkaiden projekteja samalla virtuaalipalvelimella (varaamalla kullekin yksityisen levytilan, jota varten valitset levyosion).

Virtuaalipalvelin on oma palvelimesi, jota hallinnoit kuten haluat, omalla vastuullasi.

Useiden sivustojen hallinnoinnin helpottamiseksi voi käyttää multi-site -ohjauspaneelia. Jos käytössä on VPS Cloud, sillä voi käyttää ilmaista Odin Plesk Panel -lisenssiä kymmenen eri verkkosivuston ylläpitämiseksi virtuaalipalvelimella.

Mihin hallintapaneelia käytetään?

Hallintapaneelin kautta hallinnoidaan omaa virtuaalipalvelinta. Hallintapaneelissa voi virtuaalipalvelimen uudelleenkäynnistää, tilata siihen lisäoptioita ja katsella sen tietoja.

Voit uudelleenasentaa palvelimesi milloin tahansa asennusohjelman avulla valitsemalla jonkun useista saatavilla olevista distribuutioista.

Mihin APIa käytetään?

VPS RESTful API täydentää hallintapaneelia. Sen avulla voi suorittaa toimenpiteitä kuten uudelleenkäynnistys, eri käyttöjärjestelmän asennus, yhteyshenkilöiden hallinta, lisäoptioiden tilaus ja päivitys (upgrade).

Onko VPS:llä kiinteä IP-osoite?

Jokaisella virtuaalipalvelimella on julkinen IPv4-osoite.

Virtuaalipalvelimelle voi tilata jopa 16 ylimääräistä geolokalistoitua IPv4-osoitetta (katso VPS:ien lisäoptiot).

Mikä on VPS:n palvelutasosopimus (SLA)?

SLA tarkoittaa OVH:n sitoutumista palvelun käytettävyyteen (lukuun ottamatta suunniteltuja ja aikataulutettuja huoltotoimenpiteitä).

VPS-alusta on vakaa ja turvaa käytettävyyden. Voimme taata liiketoiminnan jatkuvuuden virtuaalipalvelimen käyttäjälle.

Mikäli sovittua palvelutasoa ei noudateta, hyvitämme 5 % kuukausihinnasta jokaiselta tunnilta ja enintään 100 % tuotteen kuukausihinnasta.

Hyvitysvelvollisuus koskee ainoastaan VPS Cloud -mallistoa.

Mihin Rescue-tilaa käytetään?

Hankalassa ongelmatilanteessa voit ottaa yhteyden VPS Cloudiin vaikka vika olisikin palvelimesi järjestelmälevyllä.

Rescue-tila mahdollistaa palvelimen käynnistämisen kevyemmällä järjestelmällä, jolloin käynnistämisessä ei käytetä paikallista levyä. Rescue-tilassa voidaan ajaa kaikki tarvittavat korjausoperaatiot ja sen jälkeen uudelleenkäynnistää palvelin takaisin normaalitilaan.

Huomio, ainoastaan OVH:n asiakaspalvelu voi aktivoida rescue-tilan. Lue lisätietoja ohjeista.

Mitä tarkoittaa KVM-käyttöoikeus?

KVM-tilassa pääsee virtuaalipalvelimen BIOS-asetuksiin suojatun yhteyden kautta, jota voi käyttää ongelmatilanteissa tai palvelimen hallitsemiseksi.

Kuinka VPS:n nimipalvelimet konfiguroidaan?

Verkkotunnuksen DNS:ien määrittely tehdään hallintapaneelin kautta.

DNS-alueen voi konfiguroida suoraan shellistä mikäli käytät Linuxia, muussa tapauksessa voi käyttää graafista käyttöliittymää.

Kuinka voin vaihtaa VPS:n käyttöjärjestelmää?

Virtuaalipalvelimen käyttöjärjestelmää voi vapaasti vaihtaa APIn tai hallintapaneelin kautta.

Käyttöjärjestelmän muutos on ilmainen. VPS Cloud -malleissa voi myös valita Windows-uudelleenasennuksen tai siirtyä käyttämään Linuxin sijasta Windowsia (lisäoptio).

Muista varmuuskopioida kaikki data ennen virtuaalipalvelimen uudelleenasennusta.

Sisältyykö VPS-palveluun verkkotunnusta tai sähköpostilaatikoita?

Ei sisälly, mutta niitä voi lisätä hallintapaneelin kautta.

Miten VPS:n päivitys tapahtuu?

Virtuaalipalvelimen perustehoa voi kasvattaa siirtymällä käyttämään isompitehoisempaa palvelinmallia saman palvelinmalliston sisällä milloin tahansa, hallintapaneelin kautta.
Vanha järjestelmä (käyttöjärjestelmä, ohjelmistot ja asetukset) säilyvät ja asiakkaan täytyy ainoastaan suorittaa virtuaalipalvelimen levyositus. Päivitys tapahtuu automaattisesti, lähes läpinäkyvästi loppukäyttäjille, ja siinä kestää vain muutama minuutti.

Vanhasta virtuaalipalvelimesta käyttämättä jäänyt osuus siirretään automaattisesti uudelle palvelimelle.

Minkälainen käyttö on sallittua VPS:llä? Voidaanko se katkaista, jos käyttää liikaa resursseja?

Virtuaalikonetta saa käyttää kuten haluaa ja sinne saa asentaa haluamansa ohjelmistot lain ja sopimusehtojemme asettamissa puitteissa. Käytössä jokaisella virtuaalikoneella on konekohtainen resurssikiintiö (suoritin, muisti ja levy) yhteiskäytössä olevilla isäntäkoneilla.

Sopimusehtojemme mukaan OVH:lla on oikeus lakkauttaa asiakkaan virtuaalipalvelin, jos se muodostaa vaaran alustan vakaudelle. Esimerkiksi virtuaalipalvelimen suoritintehon intensiivinen ja jatkuva käyttö voi aiheuttaa tämän.

VPS SSD -palvelimia löytyy verkkosivuillanne kahdesta eri paikasta, kumpaa käyttää?

VPS SSD:t ovat sekä VPS-kategoriassa että pilviratkaisujen alla instansseina.

Molempia yhdistää samat tekniset ominaisuudet ja sama infrastruktuuri. "Tavalliset" virtuaalipalvelimet on tarkoitettu yksinkertaiseen käyttöön itsenäisenä koneena, joihin saa useita esiasennettuja distribuutioita ja helppokäyttöisen hallintapaneelin ja laskutuksen. Edistyneemmät asiakkaat valitsevat Public Cloud -ratkaisun, jonka avulla voidaan rakentaa monitahoinen infrastruktuuri horisontaalilla skaalautuvuudella. Siinä on kaksi eri laskutustapaa (tunti- ja kuukausilaskutus) sekä OpenStackin API.

Molemmissa tapauksissa koneen teho on nostettavissa. Pilviprojektiin voi pian myös yhdistää itsenäisen VPS-palvelimen.

Onko mahdollista siirtää VPS OVH:n konesalista toiseen (esimerkiksi ranskalaisesta konesalista puolalaiseen)?

Tämä toiminto ei ole tällä hetkellä käytettävissä. VPS-palvelua ei voida siirtää eikä "kopioida" toiseen konesaliin. Voit ostaa uuden VPS-palvelun uudessa sijaintipaikassa ja siirtää tietosi käsin. Tällöin uudella VPS-palvelullasi on eri IP-osoitteet.

Virtuaalipalvelimien lisäoptiot

Lisätallennustila: Täytyykö minun päivittää virtuaalipalvelimen tasoa?

Ei, tästä lähtien voit lisätä ylimääräistä tallennustilaa pyynnöstä. Lue lisää

Voiko VPS:ään lisätä IP-osoitteita?

VPS Cloud on ammattimainen virtuaalikone (VM). Onko sinulla tarvetta ainutlaatuisen IP-osoitteen määrittelylle yhdelle sivustoistasi tai sivuston suojauksen tehostamiselle SSL-varmenteella?

Kaikilla virtuaalipalvelinsarjoilla voi nousta jopa 17 IP-osoitteeseen per palvelin.

Hinta:
2,50 /IP ainoastaan asennuksen yhteydessä.

Miten tilannekuva toimii?

Tilannekuva on kokonainen kopio palvelimestasi minä tahansa määriteltynä ajankohtana.

Kuvittele, että sinulla on ohjelmistopäivitys, jota on hankala asentaa palvelimellesi.
Ennen päivityksen tekoa kannattaa luoda tilannekuva. Jos päivitysoperaatio epäonnistuu, voi tätä tilannekuvaa käyttää palauttamaan palvelin viimeisimpään toimivaan tilaan niin pian kuin mahdollista.

Hinta:
3,70 /kk VPS SSD
6,25 /kk VPS Cloud

Mikä on Backup Storage (vain VPS Cloud)?

Backup Storage -lisäoptiota käyttämällä voi siirtää sisältöjä, tietoja, asetuksia ja konfigurointeja. Kirjautuminen tapahtuu FTP-, NFS- tai CIFS-protokollan avulla.

Hinta:
6,20 /kk

Mikä on web-ohjauspaneeli (Plesk/Cpanel/OVH Release 3)?

Plesk ja cPanel ovat palvelimen "ohjauspaneeli" verkkokäyttöön.

Ohjelmistot sisältävät käyttöliittymän, joka mahdollistaa palvelimelle liitettyjen web-sivustojen ja palveluiden hallinnan yksinkertaisesti ilman suurta asiantuntemusta. Ohjelmistojen näkymättömät komponentit huolehtivat teknisistä toimenpiteistä.

Voit ostaa OVH:lta tarvittavat maksulliset lisenssit. Kymmenen verkkotunnuksen Odin Plesk on ilmainen VPS Cloudiin.

Mikä on ”automaattinen varmuuskopio” (vain VPS Cloud)?

Kukaan ei halua menettää tärkeää dataa. Siksi OVH:lta saa automatisoidut varmuuskopiot, jotka on eritoten tehty KVM | OpenStack -varmuuskopiointia varten. Niiden avulla voi hallita itsenäisesti arkistointia 14 päivän ajalta.

Hinta:
9,90 /kk