Verkkotunnukset kansallisin merkein

Viestintää sivuston kävijöiden kielellä

Sivusto sen kävijöiden kielellä:Kansallisin merkein kirjoitettuihin verkkotunnuksiin (IDN) voi käyttää kaikkia aakkosia ja aksenteilla varustettuja kirjaimia (ä, å, à, jne.) ja käyttää verkkotunnuksissa sanoja ja merkkejä yli 350 kielestä. Tämä helpottaa eri maihin kohdistuvien verkkosivujen nimeämistä.

ErikoismerkitKaikki verkkotunnukset jotka sisältävät ASCII-merkistön ulkopuolisia merkkejä, täytyy muuntaa. Tämä muunnos on sisäinen ja suoritetaan automaattisesti kaikissa selaimissa joten nettisurffailijat voivat käyttää erikoismerkkejä sivustolle surffailtaessa.


Verkkotunnus joka sisältää erikoismerkkejä (ei-ASCII) muunnetaan normaaliksi lisäämällä verkkotunnukseen ACE-laajennus (englanniksi ASCII Compatible Encoding). Tämä ilmenee ”xn--”–etuliitteenä ja muunlaisena verkkotunnusnimen muokkauksena. Verkkotunnusta täytyy muunnettuna DNS-tietueissa. Muunnostyökalu on käytettävissä tällä sivulla.


Rekisteröi verkkotunnus kansallisin merkeinOVH järjestelmä tunnistaa käytetyn kielen. Minkään lisäosan asennus ei ole tarpeellinen vaan kaikki tapahtuu täysin automaattisesti.