Miten se toimii?


Mitä varten DNS on?


WWW-sivusi löytyvät palvelimelta IP-osoitteen perusteella. Jotta vierailijat voisivat saada dataa sivustolta, vierailijoiden täytyy myös saada tietoon tämä IP-osoite. He ovat kuitenkin tottuneempia näpyttelemään selaimeen verkkotunnuksen (esim. domain.fi) kuin IP-osoitteen. DNS:n tarkoitus on nimipalvelinselvitys/DNS-selvitys ja selkokielisten verkko-osoitteiden kääntö IP-osoitteeksi.

Kun surffailija näpyttelee selaimeen www-sivuston osoitteen, pyyntö lähetetään DNS-palvelimille, jotka lähettävät takaisin www-palvelimen IP-osoitteen.

Selain liikennöi tämän jälkeen suoraan www-palvelimen kanssa palauttaakseen sivuston datan.


Perinteisten nimipalvelimien potentiaaliset ongelmat

DNS-tietosi ovat yleensä sijoitettuna yhteen paikkaan - nimipalvelimen fyysiseen sijaintiin


Korkea viiveaika:

Jos surffailija sijaitsee kaukana nimipalvelimen fyysisestä sijainnista, datan lähetys edestakaisin, joka on nimipalvelinselvityksen kannalta välttämätöntä, kestää paljon kauemmin.Saavuttamattomuus:

Jos nimipalvelin on saavuttamattomissa, verkkotunnus -> www-palvelimen IP -muunto ei ole enää taattu. Tämän johdosta vierailijasi eivät voi enää päästä sivustolle ja myös hakukonerankkaus kärsii tästä.


Kuinka Anycast DNS ratkaisee nämä ongelmat?

Anycast DNS monistaa DNS-tiedot automaattisesti OVH:n globaalissa verkossa 20 liikenteenvaihtopisteen kautta (Katso lista).Joten DNS-tiedot ovat saatavilla joka puolella Internettiä, mahdollisimman lähellä potentiaalista sivustolla vierailijaa.Tämän jälkeen IP Anycast ohjaa vierailijat fyysisesti lähimpänä olevaan nimipalvelimeen. Vaikka surffailijat olisivat Tokiossa, he saavat vastauksen DNS-kyselyyn ennätysajassa.Mikäli yksi nimipalvelin olisi yhtäkkiä saavuttamattomissa, surffailijat ohjataan automaattisesti toiseen lähimpänä olevaan nimipalvelimeen.

Joten sivustolla vierailijat saavat taatun vastausajan DNS-kyselyihin ja www-sivustosi saavutettavuuteen.Asiakaspalvelu:

(09) 477 8910

Maanantaista perjantaihin klo 9-17