OVH:n uuden vuoden toivotus sekä pyrkimykset vuodelle 2018

Onko mahdollista vielä kiihdyttää, vaikka luulimme kaasun olevan jo pohjassa? Vastaus on kyllä. Vuonna 2017 OVH:lla tapahtui paljon. Työryhmämme pystyivät ottamaan opiksi niin onnistumisista kuin haasteistakin ja vahvistamaan perustukset Cloud-tuotteemme kehitykselle kohti ääretöntä (kansainvälisesti) ja siitä eteenpäin (koska innovaatio ei koskaan pysähdy). Olemme koonneet viitteellisen luettelon OVH:n viidestä päätavoitteesta vuodelle 2018.

Next Level -tavoite

“Tänä vuonna OVH juhlii 18-vuotispäiväänsä ja saavuttaa täysi-ikäisyyden. Olemme saaneet toimintamme organisoitua. Ja vaikka monia asia on jo rakennettu, kaikki jatkaa kiihtymistä, ja minulle tämä on vasta alkua. OVH on aloittamassa uuden elämänvaiheen.”

17. lokakuuta viidennen kerran pidetyssä OVH Summit -tapahtumassa Octave Klaba ilmoitti “Next Level” -ohjelman käynnistämisestä, jonka tavoitteena on OVH:n nousu kansainvälisten pilvipalveluntarjoajien johtajien joukkoon. Ensimmäisenä päätöksenä on asteittain uudistaa yhtiön tuotevalikoima, joka jaotellaan kolmeen uuteen kategoriaan: OVHcloud (korkeasti skaalautuvat erittäin kriittiset infrastruktuurit), OVHspirit (dedikoidut palvelimet parhaalla hinta-laatusuhteella) ja OVHmarket (kaikki webhotellituotteet, verkkotunnukset ja sähköpostituotteet yhden merkin alle ryhmiteltynä).

Tavoite: 1000 osaajaa (kerralla)

Loppuvuonna 2016 Octave ilmoitti Twitterissä, että OVH ylitti 1500 työntekijän rajan maailmanlaajuisesti. Yhdeksän kuukautta myöhemmin yhtiössä käynnistettiin haaste löytää 1000 uuttaa osaajaa vahvistamaan tiimejä kansainvälisesti ja OVH Careers -rekrytointiportaali avattiin. (Portaali on tällä hetkellä vain ranskankielisenä, mutta tulossa myös muille kielille.) Uusien kykyjen löytämiseksi ja vastaanottamiseksi OVH jatkaa läsnäolonsa vahvistamista (Singapore, Sydney, Frankfurt, Lontoo, Bordeaux, Nantes, Pariisi) ja laajentaa tilojaan Puolassa ja Saksassa.

Suunta kohti Yhdysvaltoja

15. maaliskuuta OVH palkkasi OVH US -yksikön hallituksen, pääjohtajanaan Russ Reeder (ex GoDaddy), mikä oli lännen valloituksen ensimmäinen vaihe. Toinen vaihe oli VMwaren vCloud Air -pilvitoiminnan ostaminen. Tällä hankinnalla OVH voi nopeuttaa asettumistaan Yhdysvaltoihin, mutta myös (ja ennen kaikkea) saada käyttöönsä HCX-teknologian (Hybrid Cloud eXchange), jonka ansiosta OVH voi nyt tarjota infrastruktuurien migraatiota konesalien välillä täysin ilman palvelukatkosta. Yhdysvalloissa käynnistetyn toiminnan erottaminen juridisesti OVH-yhtiöstä takaa sen, ettei Patriot Act -laki velvoita sitä.

Yhä vahvempi sitoutuminen tietojen suojaamiseen

2018 on myös vuosi, jolloin EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (General Data Protection Regulation, GDPR) aletaan soveltaa käytännössä. Se on tärkeä virstanpylväs kaikille eurooppalaisille yrityksille, joita tietojen käsittely koskettaa. OVH jatkaa vaatimuksenmukaisuuteen tähtäävän tarkistuslistansa läpikäymistä, mihin liittyy viime heinäkuussa tapahtunut yhtiön palvelujen yleisten käyttöehtojen sekä erityisehtojen uudistaminen Ranskassa. Vastaavia muutoksia on odotettavissa pian myös muissa Euroopan maissa. Huolellinen tarkistus tehtiin joukolle asiakirjoja tarkoituksena vahvistaa OVH:n sitoutumista asiakkaiden henkilötietojen suojaamiseen sekä virallistaa tiettyjä OVH:n integroimia käytäntöjä. Näitä ovat mm. tietojen sijainnin suhteellinen läpinäkyvyys tai kieltäytyminen palveluiden ulkoistamisesta alihankkijalle tavalla, joka antaisi kolmansille osapuolille pääsyn käyttäjien tallentamiin tietoihin.

Uudet käyttöehdot perustuvat menettelysääntöihin, jotka on määrittänyt OVH:n käynnistämä eurooppalaisten pilvipalvelutoimijoiden järjestö CISPE (Cloud Infrastructure Providers in Europe). Menettelysääntö oli yksi ensimmäisiä tietosuoja-asetuksen vaikutuksesta syntyneistä. Sen tarkoituksena on laatia viitekehys tietosuoja-asetuksen soveltamiseen sekä pilvipalveluntarjoajille että heidän asiakkailleen tavalla, joka kannustaa Euroopan digitaalisten markkinoiden esiinmarssia.

Yhä enemmän avoimuutta

Muiden OVH:n identiteetin ytimessä olevien sitoumusten muassa yhtiö tukee yritysten vapautta valita käyttämänsä teknologiat. Koska IT-alan tulevaisuus on pilvessä, OVH on sitoutunut avoimeen pilvipalveluun ilman rajoituksia tai esteitä pilvipalveluntarjoajien tietoturvaan liittyviä rajoituksia lukuun ottamatta. Palautettava, yhteentoimiva pilvi, joka tarjoaa asiakkaalle suljettuja omisteisia ympäristöjä. Näin lupasi Open Cloud Foundation -järjestö, joka yhdistää eri tasojen sähköiset toimijat (toimittajat, käyttäjät, tutkimuskeskukset, julkiset elimet) ja jonka päämääränä on puolustaa avoimen lähdekoodin ratkaisuja markkinoille ilmaantuneita lukituskäytäntöjä vastaan. Laurent Allard ilmoitti vuoden 2017 OVH Summit -tapahtumassa, että Open Cloud Foundation kokoontui viime joulukuussa ja sen pitäisi olla toiminnallinen ennen ensimmäisen vuosineljänneksen päättymistä 2018.

OVH uskoo avoimeen pilveen niin vahvasti, että sen hallintapaneelin koodit julkaistiin viime kesänä.

Kokonaiskuvaa tarkastelemalla voimme nähdä, kuinka jokainen vuonna 2017 saavutettu etappi on vaikuttanut osaltaan yhtiön tuleviin suuntalinjoihin. Me kaikki OVH:lla haluamme toivottaa oikein paljon menestystä vuodelle 2018... to infinity and beyond!