OVH NEWS | UUSIMMAT IT-TRENDIT


Tutustu. Opi. Ennakoi.
23/12/2016
Jaa

Teeman kirjoittaja Hugo Bonnaffé


"God save the ping": OVH avaa ensimmäisen konesalin Iso-Britanniaan


OVH on hankkinut tilat 40 000 palvelimelle Lontoon itäosista. Siitä on tuleva ensimmäinen Englantiin suunnitellusta kolmesta konesalista, joiden myötä OVH aikoo kiihdyttää kehitystään Iso-Britanniassa. LCY1 (koodinimi) kuului aiemmin puhelinoperaatorille. Oikea taivaan lahja, sillä tilat on jo osittain suojattu ja sähkö saadaan läheisestä sähköasemasta. Konesali voidaan siis ottaa käyttöön ennätysajassa. Ensimmäiset Discovery-tuotteet tulevat saataville keväällä 2017. Redundoitu yhteys OVH:n POP-pisteeseen Lontooseen, alle puolen millisekunnin päässä, mahdollistaa käyttäjille suoran yhteyden Keski-Euroopan, Itä-Euroopan ja Pohjois-Amerikan tärkeimpiin liikenteenvaihtopisteisiin.

Helmi Lontoon sädekehän sisällä


Ensiksi Saksaan saapumisestaan ilmoittanut Euroopan johtava pilvipalveluntarjoaja on nyt perustamassa Iso-Britannian ensimmäistä työmaataan Englannin maaperälle. Suurlontoon alueella valtatie M25 muodostaman kehän sisällä sijaitsevassa paikassa on kaikkea, mitä OVH voi toivoa: 4000m2 valmiiksi suojattua tilaa, suhteellisen helppo kuituverkkoyhteys Lontoo PoP-pisteeseen kahden redundoidun väylän kautta, sijainti lähellä kahta sähköyhtiö UK Powerin sähköasemaa. Muita kriteerejä olivat hyvä julkiset yhteydet helpottamaan 20 tulevan työntekijän rekrytointia, luonnon ja teknologian riskien minimointi sekä tietysti hinta. Alueella huoneistojen hinnat ovat erittäin korkeat ja siksi ihanteellisen paikan - ja hyvien kauppojen - etsimiseen kului useampi kuukausi.

Alle 20 vuotta sitten rakennettu rakennus vaatii vähemmän kunnostusta kuin OVH:n yleensä konesaleilleen valitsemat teollisuushallit. Tila sopii täydellisesti OVH:n käyttämälle palvelinten nestejäähdytysteknologialle (watercooling). Tämän ansiosta konesali voi toimia ilman koneellista ilmastointia, joka voi muodostaa jopa 50% perinteisen konesalin sähkönkulutuksesta.

Valmiiksi vartioitu ja suojattu alue on lisäksi osittain sähköistetty (muuntajat, invertterit, generaattorit). Rakennustyöt sekä sisätilojen remontointi on jo käynnissä ja ensimmäisiä ping-testauksia odotetaan huhtikuussa 2017. Discovery-tuotteet tulevat saataville toukokuun lopussa ja konesali astuu täysin toimintaan kesäkuun loppupuolella. Aikataulu on ennätyksellinen, sillä kyseessä on 40 000 palvelinta käsittävän konesalin luominen eikä palvelinten yhdistäminen jo olemassa olevaan konesaliin. Jälkimmäinen on OVH:n kilpailijoiden usein valitsema vaihtoehto uusille maantieteellisille alueille siirryttäessä. Tämän strategian ansiosta OVH pystyy kopioimaan kaikkialla maailmassa menestysreseptiään: hosting-ketjun täydellistä hallintaa palvelinten kokoamisesta aina konesalien suunnitteluun.Lontoo - Tech City kypsien IT-markkinoiden sydämessä


Vaikka kesäkuussa 2016 tapahtunut Brexit on saattanut karkoittaa joidenkin yritysten pääkonttoreita Amsterdamiin, Pariisiin tai Berliiniin, on Lontoo kuitenkin edelleen merkittävä talousmaailman paikka. Rahoitusala, lähes 25% omaksumisasteella, on pilvipalveluihin siirtymisessä kärkikastissa. Lisäksi Lontoo kamppailee Pariisin ja Berliinin kanssa dynaamisimman startup-ympäristön paikasta. Kaupungissa sijaitsee ennätysmäärä yrityshautomoja sekä kiihdyttimiä (niiden joukossa on myös OVH:n Digital Launch Pad [url="https://www.ovh.com/ie/dlp/"]).
Yli 20 vuotta pörssikauppiaita kaikkalta Euroopasta houkutellut Lontoo avaa ovet nyt nörteille, erityisesti Tech Cityssä, start-up -yrityksiä vilisevän Cityn naapurikorttelissa.

Englannissa vuodesta 2007 toiminut tytäryhtiö sijaitsee Lontoossa muutaman kilometrin päässä tulevasta konesalista. OVH on kerännyt jo laajan brittiläisen asiakaskunnan johon kuuluu start-up -yrityksiä (joista esimerkkinä Bulbthings, joka haluaa mullistaa varainhoidon datalouhinnan avulla) sekä suurasiakkaita (kuten verkkomarkkinointityökaluihin erikoistunut LineUp Systems sekä XTM International, englantilainen markkinajohtaja käännösteknologioissa.

OVH:n konesalin myötä Iso-Britannian ja Irlannin yritykset voivat sijoittaa tietonsa yhä lähemmäs käyttäjiään, ainoalle ei-amerikkalaiselle palveluntarjoajalle, jota Yhdysvaltain Patriot Act -laki ei näin siis velvoita. Kaiken tämän lisäksi konesalista on suora yhteys Gravelinesiin (sitten Roubaix ja Pariisi), Amsterdamiin (sitten Bryssel ja Frankfurt), Montrealiin ja New Yorkiin, OVH:n maailmanlaajuisella kuituverkolla, jonka kapasiteetti on jopa 7,5 Tbps.
Kaksi muuta Iso-Britanniaan suunniteltua konesalia muodostaa käyttäjille vararatkaisun: yksi sijaitsee Lontoon läheisyydessä ja toinen maantieteellisesti riittävän kaukana toimiakseen häiriötilanteissa kahden muun sijaisena. Nämä kolme konesalia ovat tietenkin yhteydessä toisiinsa Vrack-verkolla kuten yhtiön muutkin konesalit. Tämä helpottaa useisiin konesaleihin jakautuvien infrastruktuurien käyttöä.OVH:n kansainvälinen laajentuminen kiihtyy


Viime lokakuussa OVH ilmoitti kolmen konesalin avaamisesta Aasiaan ja Puolaan. Tämä kehityskulku jatkuu nyt Euroopassa ja Yhdysvalloissa, jossa Vint Hillin kaupunkiin Virginiassa päätettiin perustaa itärannikon uusi konesalin sekä OVH US. Tämä tehtiin, jotta OVH US -tytäryhtiö voi tomia täysin muusta yhtiöstä erillisenä yksikkönä.
Laajennushankkeen rahoittamiseksi pääomaa kasvatettiin kahden investointirahaston KKR:n ja TowerBrookin avustuksella 250 miljoonaa euroa, ja lisäksi julkistettiin 1,5 miljardin investoinnit käsittävä viisivuotissuunnitelma. Vuoden 2017 loppuun mennessä on näin ollen suunniteltu perustettavan lisäkonesaleja Yhdysvaltoihin (länsirannikko), Italiaan, Espanjaan sekä Alankomaihin.