OVH NEWS | UUSIMMAT IT-TRENDIT


Tutustu. Opi. Ennakoi.
19/12/2016
Jaa

Teeman kirjoittaja Hugo Bonnaffé


Ensimmäinen kolmesta Saksaan perustettavasta OVH:n konesalista tulee sijaitsemaan lähellä Frankfurtia


Ensimmäinen Euroopan johtavan pilvipalveluntarjoajan Saksaan suunnittelemasta kolmesta konesalista perustetaan Limburgiin alle yhden millisekunnin päähän Frankfurtista. OVH on hankkinut rakennuksen, jossa on tilaa 45 000 palvelimelle ja joka sijaitsee lähietäisyydellä merkittävästä Saksan sähköverkon solmukohdasta. FRA1 (Limburgin keskuksen koodinimi) antaa Saksan, Itävallan ja Sveitsin alueen asiakkaille mahdollisuuden yhdistää suoraan Keski-Euroopan ja Itä-Euroopan liikenteenvaihtopisteisiin. Konesalin odotetaan olevan toimintakykyinen huhtikuussa 2017.

Vuonna 2006 OVH loi saksalaisen tytäryhtiön Saarbrücken kaupunkiin. Kymmenen vuotta myöhemmin OVH kiihdyttää kehitystään tällä startegisella markkina-alueella avaamalla ensimmäisen konesalin Saksaan. FRA1 (koodinimi) on OVH:n 21. konesali. OVH:n valitsema rakennus Limburgissa tarjoaa myös kurkistuksen historiaan: se on vanha kirjapaino, joka sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Johannes Gutenbergin synnyinkaupungista. Digitaalinen vallankumous toisen vallankumouksen jalanjäljissä...Limburgissa tulee olemaan nyt kaksi linnoitusta


Limburg on Hessenin maakunnassa sijaitseva viehättävä 33 000 asukkaan kaupunki, jossa on upea katedraali sekä Merovingien ajalla rakennettu linnoitus. Toinen linnoitus, parhaillaan rakennettava OVH:n konesali, tulee liittymään pian kaupunkikuvaan. Tämän toiminnan sisäänsä kätkevästä tilasta tehtiin kaupat marraskuun puolivälissä. Ensimmäiset ping-testit on suunniteltu tehtävän maaliskuussa, käyttöönotto kuluvan vuoden huhtikuussa Discovery-tarjouksilla siivitettynä sekä tuotantoonpano kesäkuussa.

Raivausyöt samoin kuin rakennustyöt ovat jo alkaneet. Tällä hetkellä tehdään kaivantoja, joiden kautta Limburg yhdistetään kahdella kuitukaapeloidulla reitillä Frankfurtin liikenteenvaihtopisteeseen, yhteen OVH:n toiminnan tärkeimmistä kulmakivistä. OVH:n maailmanlaajuisen verkon (kokonaiskapasiteetti 7,5 Tbps) ansiosta käyttäjät voivat olla suoraan yhteydessä Frankfurtista sekä redundoitujen reittien kautta Keski- ja Itä-Euroopan merkittävimpiin liikenteenvaihtopisteisiin (Frankfurt > Bryssel > Amsterdam > Lontoo; Frankfurt > Strasburg > Milano tai Frankfurt > Praha).

Alueen turvaamisen jälkeen seuraa sähkölaitteiden asentaminen, verkkolaitteiden ja ensimmäisten palvelinten sijantipaikaksi tulevien salien sisustaminen. Sähkönjakelu hoituu puolestaan merkittävän sähkönjakelun sivuaseman kautta, joka löytyy muutaman kymmenen metrin päästä rakennuksesta. Tämä virtalähde toistetaan sähkögeneraattoreilla, jotka pystyvät ottamaan ohjat sähkökatkon sattuessa. Vaihtosuuntaajat varmistavat siirtymisen virtalähteestä toiseen. OVH:n kehittämä ja kaikissa sen konesaleissa käytössä oleva vesijäähdytysteknologia (watercooling) mahdollistaa laitoksen toiminnan ilman energiasyöppöä ilmastointia.

Kunnostamalla vanha teollisuusrakennus sen sijaan, että konesali perustettaisiin olemassa olevan konesalin yhteyteen antaa OVH:lle mahdollisuuden kopioida kaikkialla maailmassa Euroopassa toimivaksi osoittautunutta menestysreseptiään. Sen aineksia ovat ylläpitoketjun täydellinen hallinta, palvelinten kokoamisesta aina omien konesalien suunnitteluun. Koska Limburg sijaitsee lisäksi hieman etäällä Frankfurtista, johon suurin osa kilpailijoiden konesaleista on keskittynyt, on OVH päättänyt asettua paikallisten palveluntarjoajien häiriöalueen ulkopuolelle.Saksa: strateginen markkina-alue


Saksa on taloudellisesti maailman neljänneksi merkittävin valtio Yhdysvaltojen, Kiinan ja Japanin jälkeen ja lisäksi Euroopan Unionin talousveturi. Teollisuudestaan tunnettu Saksa ei ole myöskään digitaalisella sektorilla jäämässä jälkeen. Yritykset ja organisaatiot ovat hyvin asennoituneita pilvipalveluihin ja startup-yritysten ekosysteemi on hyvin elinvoimainen (OVH on avustanut jo useita saksalaisia startup-yrityksiä uusille innovatiivisille startup-yrityksille suunnatulla Digital Launch Pad -ohjelmallaan.) Vaikka Berliini - Piilaakson ohella - on usein mainittu, löytyy startup -yrityksiä myös Hannoverista, Munchenistä Hampurista tai Kölnistä. Juuri tällaista dynamiikkaa ranskalais-saksalainen yhteistyö haluaa viime viikolla julkistetun miljardin euron suuruisen rahaston avulla vahvistaa. Tämän avustuksen olisi tarkoitus tukea GAFA -yritysten (Google, Apple, Facebook and Amazon) kanssa kilpailykykyisten eurooppalaisten pienyritysten esiintuloa ja globaalimmin olla ranskalais-saksalaisen osallistumisen kautta osa Eurooppalaista digitalisaatiota ja 4.0 -teollisuuden ("älykkäät tehtaat") liikkeettä.

Tässä viitekehyksessä konesalin perustaminen Limburgiin antaa nykyisille asiakkaillemme mahdollisuuden kehittää toimintaansa Saksan alueella. He pääsevät lähemmäs D-A-CH -alueen (Saksa, Itävalta ja Sveitsi) internetin käyttäjiä. Lisäksi syntyy mahdollisuus houkutella tällä alueella sijaitsevia yrityksiä, joista esimerkkinä saksalainen Villeroy & Boch, joka huolehtii erittäin paljon tietojensa tietoturvasta. Tämä vahvistettiin ANSSI:n (Ranskan tietosuojaviranomainen) sekä BSI:n, Saksan vastaavan elimen, välisessä yhteistyössä - jonka tiimoilta ilmoitettiin juuri yhteisen European Secure Cloud -merkin luomisesta.

Samaan aikaan OVH on työskennellyt saksalaisten palveluntarjoajien rinnalla CISPE:n sisällä (ammattijärjestö Euroopan pilvi-infrastruktuuripalveluntarjoajille) tarkoituksena määrittää tietosuojaa koskevat menettelysäännöt. Alban Schmutz (OVH:n stragisen kehityksen ja julkisasioiden vanhempi varapuheenjohtaja) esitteli viime viikolla nämä syyskuussa lanseeratut säännöt Saksan viranomaisille. Nämä pitivät hanketta erinomaisena aloitteena kehittää Euroopan digitaaliset sisämarkkinat (DSM) "bottom-up" - eli alhaalta ylöspäin suuntautuvalla lähestymistavalla. Toisin sanoen siis yhteistyössä sidosryhmien kanssa.

Vahvistamalla toisaalta infrastruktuurien turvallisuutta ja toisaalta tietosuojaa nämä kaksi aloitetta tulevat nostamaan luottamuksen ja tietoturvan tasoa Euroopan alueella tietoja käsittelevien parissa. Tässä kontekstissa OVH on ainoa maailmanluokan pilvipalvelujen tarjoaja, joka ei ole amerikkalainen eikä näin ollen Patriot Act -lain velvoittama.Toimintasuunnitelman mukainen käyttöönotto


Ilmoitettuaan kolmen uuden konesalin avaamisesta Australiaan, Singaporeen ja Puolaan OVH jatkaa investointejaan Euroopassa kuten myös Yhdysvalloissa. Siellä itärannikolla Virginiassa sijaitseva Vint Hillin kaupunki valikoitui uuden konesalin sekä OVH US -yhtiön pääkonttorin paikaksi (tämä tehtiin, jotta OVH US on täysin muusta yhtiöstä erillinen yksikkö). Maailmanlaajuisen laajennusprojektinsa rahoittamiseksi euroopan johtava pilvipalveluntarjoaja on kasvattanut pääomaansa KKR:n ja Towerbrookin 250 miljoonan euron sijoituksella ja ilmoittanut 1,5 miljardin investointisuunnitelman viiden vuoden jaksolle. Riittävästi useiden ylimääräisten konesalien rakentamiseksi vuoden 2017 loppuun mennessä Yhdysvaltoihin (itärannikko ja sen jälkeen länsirannikko), Saksaan, Italiaan, Espanjaan, Iso-Britanniaan ja Hollantiin.