ČeskoDeutschlandEspañaFranceIrelandItaliaLietuvaNederlandPolskaPortugalUnited Kingdom
Canada [EN]Canada [FR]USA
Australia

OVH tukee PUMPKIN-yritystäPumpkin: virtuaalilompakko maksamiseen kaverien kesken

Haastattelussa Victor Lennel, OVH:n Digital Launch Pad -ohjelman tukeman Pumpkinin tekniikkavastaava sekä yksi sen perustajista.Maksoiko joku toinen koko ravintolalaskusi? Ostitteko yhteisen synttärilahjan? Mobiilisovellus Pumpkinilla saat kuitattua heti oman osuutesi suoraan kaverin tilille. Voit käyttää palvelua, vaikka summa olisi hyvinkin pieni ja maksu hoituu alle minuutissa.
Kuten jo Antiikin Kreikassa Aristoteles muotoili, hyvin hoidetut raha-asiat takaavat hyvän ystävyyden. Pumpkinilla on edessään valoisa tulevaisuus etsiessään ratkaisua tähän ikiaikaiseen ongelmaan. Nuorilta sovelluskehittäjiltä ei puutu kunnianhimoa eikä huumoria: "Nimeämällä palvelumme hedelmän mukaan halusimme seurata menestyneiden tuotemerkkien kuten Applen, Orangen ja Blackberryn viitoittamalla tiellä."


"Kaikki ovat joskus unohtaneet maksaa jollekulle velkansa, selittää Victor. Jos sopivaa käteistä ei ole, on vaihtoehtona tilisiirto, mikä taas ei ole kovin kätevä."
Velan unohtumiselle ei ole tekosyitä, mutta aina tuntuu löytyvän lieventäviä asianhaaroja. "Mutta kaikilla on nykyään taskussaan puhelin, jota voi käyttää maksamiseen ja se juuri on sovelluksen tarkoitus."
Sosiaalisesti aktiivisille 18 - 35 vuotiaille suunnatun sovelluksen on ladannut jo yli 40 000 käyttäjää, mikä tarkoittaa yli 1 000 maksusuoritusta päivässä. Palvelulla on maksettu kaiken kaikkiaan kolme miljoonaa euroa sen luomisesta alkaen!


Vuonna 2014 lanseerattu palvelu on maksuton yksityishenkilöille.
Pumpkinista kehitetään kahta sovellusta:

  • Pumpkin Event: opiskelijajärjestöille ja korkeakouluille suunnattu sovellus opiskelijatapahtumiin ilmoittautumiseksi.
  • Pumpkin Pro: kaupoissa käytettävä elektroninen maksupäätesovellus ostosten maksuun kätevästi ja turvallisesti puhelimen avulla.

Jokaisesta maksusta veloitetaan välityspalkkio, joka käytetään yhtiön kehityksen rahoittamiseen. "Pitkällä aikavälillä haluamme, että meistä tulee oikea mobiilipankki."


Ennen kuin yritys alkaa tuottamaan tulosta, jokainen kolmikon investoimasta eurosta on peräisin toukokuussa 2015 kerätyistä varoista (600 000 €). Rahat on siis käytettävä mahdollisimman viisaasti.
"On tärkeää panostaa markkinointiin ja viestintään, jotta tavoitetaan riittävä määrä käyttäjiä. Ja mitä enemmän käyttäjiä, sitä kestävämpää teknistä infrastruktuuria tarvitaan. OVH:n avulla voimme nopeuttaa markkinoille siirtymistä. Halvimman mahdollisen ratkaisun miettimisen sijasta saammekin viimeiseen teknologiaan perustuvan infrastruktuurin, jonka päälle rakentaa."
Pumpkin käytti sekä esituotannossaan että tuotantovaiheessa Public Cloud -palvelua, joka hyödyntää kuormantasaus- sekä automaattista skaalausjärjestelmää (perustuu monitorointisovelluksessa esimääritettyjen kynnysarvojen ylittämiseen).
"Kun istuntoja on 160 000 ja sivulla 3 miljoonaa vierailua kuukaudessa, tarvitaan jotain, mikä kestää", kiteyttää Victor.

Onko sinulla start up -yritys?


IlmoittauduIlmoittaudu