ČeskoDeutschlandEspañaFranceIrelandItaliaLietuvaNederlandPolskaPortugalUnited Kingdom
Canada [EN]Canada [FR]USA
Australia

OVH tukee OUISTOCK-yritystäOuistock -palvelussa jakamistalous kohtaa varastotilat

Haastattelussa Michiel Missotten, Ouistockin tekninen vastaava.Yhtäällä asuntojen hintojen jatkuva kasvu ajaa omistajat optimoimaan heille tarpeettomien tilojen käytön ja toisaalla perinteisten varastojen hinnat ovat korkeat. "Esimerkiksi yhden neliön varastotila Lillen esikaupunkialueella on kaksi kertaa kalliimpi kuin asuinneliö keskustassa!"
Ouistock-yrityksen vuonna 2014 kehittämä verkkoalusta yhdistää ne, joilla on tarpeetonta tilaa (kellari, ullakko, autotalli, tyhjä huone...) varastotilan tarpeessa oleviin. "Yksinkertainen ajatus sopi täydellisesti jakamistalouden ideologiaan. Autamme yksityishenkilöitä auttamaan toisiaan, suoraan ja paikallisesti, jolloin kumpikin osapuoli hyötyy."


Varastoiduille tavaroille vakuutuksia tarjoavan SwissLifen kanssa solmitun yhteistyösopimuksen jälkeen on käyttäjien määrä kasvanut tasaisesti. Lähes 1 000 ihmistä käyttää verkkosivua päivittäin etsien varastotilaa lähialueeltaan. "Mikä olisi käytännöllisempää kuin tavaroiden varastointi kotikadullaan tai naapurissa? Suurissa kaupungeissa on varastotilaa saatavilla 100 metrin välein Ouistockin ansiosta!" Ja jos sopiva varastotila on jostain syystä vähän liian kaukana, käyttäjä saa alennusta kuljetukseen tarvittavan ajoneuvon vuokrasta.
Nyt jo yli 500 000 kuutiota varastotilaa on vuokrattavissa ouistock.fr-verkkosivulla, "mikä siirtää meidät perinteisten itsepalveluvarastoja tarjoavien edelle." 4 000 rekisteröitynyttä omistajaa 1 500 kaupugissa eri puolilla Ranskaa, joista kukin tienaa keskimäärin 120 euroa kuukaudessa.


Ouistock keräsi kesällä 2015 yhteensä 600 000 euroa tukemaan äärimmäisen vauhdikasta kasvuaan. Investoinnin strategialinjat keskittyvät ensisijaisesti työntekijöiden rekrytointiin, markkinointiin ja tietenkin itse yhteysalustaan.

"Rakensimme Docker-teknologiaa käyttämällä skaalautuvan infrastruktuurin, jota ylläpidetään Public Cloud -palvelussa. Pääasiassa PHP:llä kirjoitettu sovellus käyttää lisäksi MongoDB-, Redis- ja MySQL- sekä RabbitMQ-tietokantoja (message queue). Kehitystyökalumme (Registry Docker, Chronos, jne.) sekä käyttämämme CRM ja oma blogimme ylläpidetään kahdeksalla OVH:n virtuaalipalvelimella. Myös jatkuvan integraation järjestelmämme löytyy pilvestä. Seuraavana haasteenamme on REST API -keskusohjelmiston kehittäminen. Tämä järjestelmä vastaanottaa pyyntöjä sekä verkkoalustalta että sisäisiltä sovelluksilta.


Ouistock kuuluu useampaan eri start up -yrityksille suunnattuun tukiohjelmaan ja pitää niitä hyvänä tapana testata markkinoiden erilaisia tuotteita.

"Olemme seikkailun alussa. Vaikka keinomme ovat vielä rajallisia, nyt on oikea aika kunnon teknologisten valintojen tekemiseen. OVH:n Digital Launch Pad -ohjelman avulla voimme testata palveluja ja nähdä vastaavatko ne tarpeisiimme maksamatta tai sitoutumatta vielä mihinkään.”
Onko sinulla start up -yritys?


IlmoittauduIlmoittaudu