ČeskoDeutschlandEspañaFranceIrelandItaliaLietuvaNederlandPolskaPortugalUnited Kingdom
Canada [EN]Canada [FR]USA
Australia

OVH tukee EFFIPILOT-yritystäOVH:n pilven ansiosta effiPilot vähentää liikerakennusten energiankulutusta

Haastattelussa Cyril Dubus, yksi Digital Launch Pad -ohjelman tukeman start up -yrityksen luojista ja sen tekninen johtaja.
Kukapa ei ole joskus törmännyt tyhjään ja täysin valaistuun toimistorakennukseen keskellä yötä? Absurdia, vaikka vielä pahempaakin on. Suurimman osan ajasta nämä autiot toimistot pidetään valaistuksen lisäksi myös lämpiminä (tai kesäisin ilmastoituina). Vaikka verkkoon yhdistetystä älykodista on pian tulossa todellisuutta, sen liikerakentamisen vastine ”smart building” on vasta lähtökuopissa. Joitakin vuosia näitä rakennuksia on varustettu lämmitys-, ilmanvaihto-, ja ilmastointijärjestelmillä, joiden avulla käyttäjät voivat tehdä vianetsinnän etänä. Tulet kuitenkin hämmästymään kuullessasi, että nämä laitteet käyttävät yhteyden muodostamiseen edelleen puhelinverkkoa, niissä on niin pieni RAM-muisti, että yli kolmea ohjelmaa on mahdotonta pyörittää samanaikaisesti ja tietoturvan taso on niin heikko, että rakennusta hallinnoivat ihmiset haluavat mieluummin kytkeä laitteet pois päältä riskien välttämiseksi! Loppujen lopuksi lämmityksen annetaan hyvin usein olla päällä yön yli, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä, jotta lämpötila olisi ihanteellinen ensimmäisten työntekijöiden saapuessa töihin. Tästä syystä liikerakennusten lämmitys edustaa 40 % kansallisesta sähkönkulutuksesta Ranskassa. Käsittämätön luku nykytilanteessa, jossa taistellaan ilmaston lämpenemistä vastaan.
Kahden opiskelutoverini kanssa aavistimme jo vuonna 2009, että tällä alueella voitaisiin tehdä jotain ja tuoda älykkyyttä rakennusten hyvin alhaisen tason teknologiaan pilvipalvelun algoritmisen tietojen käsittelyn avulla. Kummallakin meistä oli takana insinööriopintoja erilaisilta toisiaan täydentäviltä poluilta. Itse olin perehtynyt lämmitysjärjestelmiin, rakennusten lämmönsäätelyyn ja IT-teknologioihin. Näin syntyi effiPilot-yhteisömme. Konkreettisesti SaaS-ratkaisumme yhdistyy rakennusten olemassa oleviin järjestelmiin (lämmitys, ilmanvaihto, ilmastointi, valaistus sekä kaasu-, sähkö- ja vesimittarit), kerää saatavilla olevia tietoja ja tuo niitä OVH:n ylläpitämälle alustallemme. Tiedot (noin 20 milj./kk/rakennus) käsitellään algoritmeillä, jotta voidaan muodostaa paras lämmitys-/ilmastointistrategia rakennukselle. Tämä strategia välitetään sitten rakennuksen järjestelmiin, ja tässä me otamme ohjat. Otamme myös huomioon ulkoiset tekijät, kuten vaihtuvat säätilat, auringonpaisteen määrän (joka voi vaikuttaa kuumuuden tunteeseen todellisesta lämpötilasta riippumatta) tai sähkön hinnan, joka saattaa vaihdella vuorokauden ajan tai rakennuksen täyttöasteen mukaan. Näin energian kulutusta saadaan pienennettyä ja mukavuutta parannettua käyttäjille. Tällä menetelmällä voidaan päästä keskimäärin jopa 20 %:n säästöihin.


Hoidamme tällä hetkellä Ranskan suurimpien yritysten liikerakennuksia, joiden yhteispinta-ala on 200 000 m². Mahdollisuudet ovat valtavat. Ranskassa liikerakennuksia on 921 miljoonaa neliömetriä. Odotettua nopeampaa kasvuamme on tukenut usea onnistunut varainkeruukampanja ja siksi olemme päättäneet laajentaa nykyisin 10 henkilön kokoista tiimiämme. Kaikki tämä johti OVH:n ylläpitämän infrastruktuurimme perusteelliseen tarkistukseen valtavan tietomäärän vastaanottamisen ja käsittelemisen mahdollistamiseksi.

Liityimme hiljattain Digital Launch Pad -ohjelmaan ja nyt voimme hyödyntää krediittejä ja tukipalveluja luodessamme skaalautuvaa infrastruktuuriamme. Se yhdistää dedikoitujen palvelinten suorituskyvyn (päätietokannalle) sekä Public Cloudin joustavuuden (asynkroniseen laskentaan, lokitietojen käsittelyyn, HCI-käyttöliittymän (human-computer interface) ylläpitoon, API-palvelimiimme tai palvelimiin, joita käytämme jatkuvassa integrointiketjussamme).

Onko sinulla start up -yritys?


IlmoittauduIlmoittaudu