IP Fail-Over
IP-osoite jonka voit siirtää palvelimiesi välillä


IP-varajärjestelmä

Jos sinulla on meillä vuokrapalvelin, voit käyttää IP-varajärjestelmää projektiesi hallinnassa, SSL-sertifikaateissa jne. Huomaa: Suomessa olevat asiakkaat voivat tilata vain suomalaisia IP-osoitteita.
IP-varajärjestelmä voidaan siirtää palvelimelta toiselle muutamassa sekunnissa. IP-varajärjestelmän sisältävä tili toimii katkoksitta ja on paras ratkaisu laitteiston rikkoutumisen, sovellusten ylikuormituksen tai muun infrastruktuurissa ilmenevän ongelman varalta.

Hyötyäksesi kaikista IP-varajärjestelmän eduista tilisi konfiguraation tulee perustua IP-varajärjestelmään kiinteän IP:n sijasta.
Jos siirrät IP-varajärjestelmän palvelimelta toiselle, konfiguraatiosi säilyy ennallaan.

Sinun tarvitsee tehdä projektiesi kopiot ja alustustiedostot palvelimien välille. Alustustiedostot IP-varajärjestelmän siirtämiseksi palvelimelta toiselle pysyvät muuttumattomina ja kaikki palvelut toimivat toisessa palvelimessa. Sinun ei tarvitse sijoittaa projektejasi uuden palvelimen pysyvälle IP:lle.

Tässä erilaisia käyttöesimerkkejä:1) Palvelimen vaihto / laajennus


Projektisi ovat vuokrapalvelimella A (pysyvä IP A) ja niille on konfiguroitu varajärjestelmä Z:aan.


IP-varajärjestelmä palvelinta vaihdettaessaVoit tilata uuden palvelimen, jos palvelin A ei ole riittävä projektiesi hallintaa varten. Uusi palvelin on palvelin B pysyvällä IP:llä.


IP-varajärjestelmä palvelinta vaihdettaessaSinun pitää tehdä projekteistasi kopiot ja alustustiedostot palvelimelta A palvelimelle B. Sitten...

... vaihdat IP-varajärjestelmän Z reitityksen palvelimelta A palvelimelle B. Tiedot projekteistasi ja IP-varajärjestelmällesi osoitetut alustustiedostot toimivat palvelimella B. Konfiguraatioon ei tarvitse tehdä mitään muutoksia (DNS, APACHE, SMTP, POP3, MySQL ...).2) Pääpalvelimen toiminta ja varmistuspalvelin


Sinulla on palvelimet A ja B, joista A on pääpalvelin ja B varmistuspalvelin.
Projektisi on konfiguroitu IP-varajärjestelmällä Z, mikä on reititetty palvelimeen A. Teet säännöllisesti kopioita projekteistasi palvelimien välillä.


IP-varajärjestelmä palvelimen vaihdon yhteydessä


IP-varajärjestelmä palvelimen vaihdon yhteydessäVaihdat IP-varajärjestelmän reitityksen palvelimelta A palvelimelle B kun palvelin A on kaatunut. Kaikki palvelusi toimivat palvelimella B. Sinulla on aikaa korjata palvelin A.

Kun palvelin A on korjattu, kopioit datasi palvelimelta B palvelimelle A. Sitten vaihdat IP-varajärjestelmän reitityksen palvelimelta B palvelimelle A. Tuloksena kaikki palvelut toimivat jälleen normaalisti palvelimella A.


Tällä konfiguraatiolla on kaksi etua:

  • teet kopion A:lle tallennetusta datasta
  • käytät palvelinta B kun palvelin A on kaatunut3) Useiden projektien isännöinti


Jos hallinnoit paljon eri verkkosivustoja, voit käyttää kahta IP-varaosoitetta. Jotkut sivustoistasi osoitetaan IP-varajärjestelmälle Y ja loput Z:lle.


IP-varajärjestelmä uuden palvelun tilauksen yhteydessäJos palvelimessa ei ole tarpeeksi tehoa sivustojen hallintaan IP-varajärjestelmillä Y ja Z yhtäaikaa, voit tilata uuden palvelimen B ja reitittää IP-varajärjestelmän Z palvelimeen B. Palvelin A ei hallinnoi enää IP-varajärjestelmällä Y olevia sivustoja, mikä vähentää kuormitusta ja lisää sen suoritustehoa.


IP-varajärjestelmä uuden palvelun tilauksen yhteydessä
Katso myös: IP-lohkot