virtualScope: yhteenveto konesalistasi

Mikä vScope on?

vScope on OVH:n kehittämä monitorointityökalu Dedicated Cloudin käyttöön. Se käsittää nettisivun, joka kokoaa kaikki tarvittavat tiedot resursseista. Esimerkiksi jokaisesta isäntäkoneesta voi nähdä ytimien ja virtuaalikoneiden määrän, suorittimen ja muistin käytön sekä verkkoliikenteen. Tietojen luvun nopeuttamiseksi jokaisella tiedolla on oma värinsä (vihreä, oranssi, punainen ja musta). Yhdellä silmäyksellä voi nähdä virtuaalisen palvelinkeskuksen tilan ja ennakoida uusien resurssien käyttötarvetta.
Onko mahdollista saada tarkkoja tietoa?

Kyllä. Kaksoisklikkaamalla haluttua resurssia (hosti, VM tai tallennustila) tulee näkyviin resurssien tarkat tiedot. Resurssista näkee myös sen käyttöhistorian päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla. vScope-työkalun kehitys jatkuu edelleen. Tiimit työskentelevät parhaillaan hälytysjärjestelmän parissa, jonka avulla voi esimerkiksi tekstiviestin tai sähköpostin välityksellä saada tietää, jos jokin resurssi menee punaiselle tai mustalle.
Minkä takia tämä työkalu kehitettiin?

vScope kehitettiin OVH:n omiin käyttötarkoituksiin. Dedicated Cloudiin perustuvasta VPS-virtuaalipalvelintuotteesta vastaava tiimi ei ollut tyytyväinen olemassaoleviin monitorointityökaluihin. Tiimi halusi nopeammin pystyä näkemään isäntäpalvelimien, virtuaalikoneiden ja tallennustilojen tilan varmistuakseen, että infrastruktuuri on aina oikean kokoinen. Tiimi kehitti tätä tarkoitusta varten vScopen. Muut Dedicated Cloudia työssään käyttävät OVH:n tiimit innostuivat vScopesta ja ottivat sen käyttöön. Seuraavaksi huomattiin, että myös asiakkailla oli tarvetta välineelle. OVH päättikin lopulta, että vScope annetaan kaikkien käyttöön.