SanastoTermi Selitys
1000v Ciscon ja VMwaren kehittämä tekniikka joka mahdollistaa 4000 VXLANin hostaamisen samassa infrastruktuurissa.
ACE/Kuormantasaaja Kuormantasaaja: mahdollistaa sisääntulevan kuorman hajauttamisen eri palvelimien kesken.
Cloud Tarkoittaa virtualisoituja IT-resursseja, saatavilla julkiseen tai yksityiseen käyttöön. Cloud-resursseja on useita (prosessorit, muisti, virtuaalikoneet, verkko, tallennustila, arkistointi, eri käyttöjärjestelmäalustat, ohjelmisto, …). cloud voi olla käytössä yritysten sisäisesti niiden omiin tarpeisiin mutta myös "ulkoisena" vuokrauksena ja pay per use -periaatteella. Infrastruktuurit jotka tuottavat nämä virtuaaliset resurssit ja palvelut voidaan hajauttaa tai yhdistää maailmanlaajuisesti jotta voidaan antaa yhteenvetona mielikuva tasokkaasta palvelusta.
Datastore Datastoret ovat korkeasaatavuuksisia tallennustilalevypakkoja. Ne ovat asennettu master-/slave-periaatteella datan 100-prosenttisen saatavuuden takaamiseksi. Ne myös tarjoilevat virtuaalikoneiden sisältöä.
Isäntäpalvelin Host on fyysinen palvelin joka on dedikoitu konetta vuokraavalle asiakkaalle. Se käsittää prosessorit ja muistiresurssit (RAM), ja mahdollistaa prosessointitehon tarjoamisen virtuaalipalvelimille.
OVF Käsite tiedostoformaatille joka mahdollistaa sammutettujen virtuaalipalvelimien säilömisen/migraation. Yleisin VMware-ympäristössä käytetty formaatti.
SLA Service Level Agreement: palvelutasosopimus jossa määritellään Dedikoidun Cloudin eri palveluiden saatavuus ja sakko, mikäli SLA:n mukainen palvelun taso ei toteudu.
Saatavuus Saatavuus on termi jota käytetään silloin kun haluat tallentaa tiedostojasi/noutaa dataa. Alusta on saatavissa (käytettävissä) eri työkalujen kautta saatavuustason ollessa välillä:
  • selvitettävä saatavuusaika (poislukien suunnittelemattomat katkot);
  • kokonaisaika.
VLAN Virtual Local Area Network, täysin virtuaalinen paikallisverkko.
VM/virtuaalikone Virtuaalipalvelin joka muodostuu prosessorista (vCore), muistista ja tallennustilasta, joka pyörii eri host-koneiden ja datastoren päällä.
VMware  johtava virtualisointiohjelmistojen toimittaja.
VPN Virtual Private Network: tietoturvallinen tunneliyhteys Dedikoituun Cloudiisi
VXLAN Virtuaalinen verkko
Veeam  Veeam on varmuuskopio-ohjelmisto, jota käytetään virtuaalikoneiden varmuuskopioinnin hallintaan ja suunnitteluun VMware-ympäristössä.
vCloud VMwaren kehittämä hallintakäyttöliittymä virtuaalisen infrastruktuurin hallintaan fyysisen, jossa samalla fyysinen laitteisto virtualisointikerroksineen.
vSphere VMwaren kehittämä hallintakäyttöliittymä virtuaalisen infrastruktuurin hallintaan.