Content Delivery Network (CDN)

Usein kysytyt kysymykset CDN-palvelusta
CDN: Usein kysytyt kysymyksetYleinen UKK:


Minkä takia käyttäisin OVH:n CDN:ää web-sivuillani?

Sivustosi integrointi CDN:ään tarjoaa monia hyötyjä liikennöintiä ajatellen. CDN kiihdyttää sivustoa silminnähden monistamalla liikenteen useisiin eri liikenteenvaihtopisteisiin ja tarjoaa sisällön lähempänä käyttäjiä riippumatta heidän fyysisestä sijainnistaan maailmalla.

Tieto lähetetään nopeammin ja viiveaika (joka voi olla melko korkea käyttäjille jotka sijaitsevat toisessa maanosassa) kohtuullistuu. CDN antaa todella hyvän edun nostamalla latausaikaa ja sivuston lopullista sijoitusta hakukoneiden osumalistalla.

Tämän avulla nouset korkeammalle hakukonetuloksissa. OVH:n CDN:n toinen erityisyys on se, että se toimii sivuston edessä kilven tapaan. CDN estää ulkopuoliset uhat (DDOS-hyökkäykset, indeksoinnin väärinkäyttö). Tutustu OVH:n CDN:n lukuisiin etuihin.

Kuinka suojata web-sivustoni hyökkäyksiä vastaan?

CDN toimii sivustosi suojana DDoS-hyökkäyksiä vastaan, imuroiden haitallisen liikenteen ja täten pienentäen ylikuormitus- ja yhteyksien pätkimisen riskiä.

Hosting ei enää ota yksin vastaan hyökkäyksiä vaan verkko suojelee sitä ja vähentää kriittisten sovellusten riskejä ja parantaa palvelun laatua.

Kuka voi käyttää CDN:ää?

Erityisesti soveltuu yrityskäyttäjille, joilla on kansainvälisiä sivustoja tai jotka haluavat kehittää toimintaansa kansainvälisesti ilman monimutkaisen infrastruktuurin käyttöönottoa ja kasvattamatta toimintakuluja ja säästämällä nykyisessä hostingissa.

CDN soveltuu kaiken tyyppisille sivustoille kuten verkkokaupoille, sisällönjakosivustoille, uutissivuille ja blogeille.

Missä OVH:n liikenteenvaihtopisteet (POP) ovat maailmalla?

OVH:n liikenteenvaihtopisteet sijaitsevat Yhdysvalloissa, Aasiassa ja Euroopassa. Maailmanlaajuinen läsnäolo mahdollistaa latausaikojen pienentämisen kansainvälisiä sivustoja varten ja sisällön jakelun nopeuttamisen sivustolla vierailijoillesi.

Täytyykö minun vaihtaa sivustojeni koodi?

Sinun ei tarvitse muuttaa mitään koodissasi. Muutat vain DNS:ienn IP:n ja osoitat verkkotunnuksen CNAME-kentän CDN:n IP-osoitteeseen, jonka saat sähköpostitse tilauksen valmistuttua.

Välimuistittamisen salliminen http-headerissä on kuitenkin sallittava RFC:n sääntöjen mukaan. CDN tukeutuu tähän tietoon mikäli hallintapaneelin konfigurointitiedoissa on jotain epäselvää.

Välimuistittamiseen liittyy 4 eri headeriä:

  • Cache-Control
  • Expires
  • ETag
  • Last-Modified

Tärkein header on Cache-Control, joka sisältää kaiken tiedon välimuistista.:w

Voinko valita tietyt osat verkkosivustani, jotka haluan laittaa CDN:lle?

Kyllä, voit laittaa koko sivuston, yhden tiedostotyypin tai vain yhden aliverkkotunnuksen CDN:n välimuistiin OVH:n hallintapaneelin konfigurointimoduulin kautta.Tekninen UKK


Tarvitaanko sivustoille, jotka käyttävät omaa CDN:ääni jokin tietty webhotelli/backend?

Sivustosi voi sijaita millä tahansa alustalla (webhotelli, dedikoitu palvelin, cloud, VPS) joko OVH:lla tai toisella palveluntarjoajalla.

Muutat vain verkkotunnuksen CNAME-kentän osoittamaan CDN:n IP-osoitteeseen, jonka saat sähköpostitse tilauksen valmistuttua.

Kuinka integroin uuden verkkotunnuksen monijakeluverkkooni?

Ottaaksesi CDN:n käyttöön sivustollesi, muuta yksinkertaisesti verkkotunnuksesi CNAME-tietue tilausvahvistussähköpostissa mainitun tiedon mukaisesti.
Varmista, että sinulla on oikeudet muuttaa DNS-tietoja. Voit muuttaa TTL:n asetuksia, pakottaa tai kieltää välimuistia, hallinnoida SSL-varmennetta jne.

Kuinka muokkaan DNS-aluetta?

Jos verkkotunnuksesi on OVH:n hallinnoima, mene Hallintapaneeliisi ja valitse "Verkkotunnukset & DNS" -> DNS-alue ja muuta verkkotunnuksen CNAME-tietue kohti CDN:n IP-osoitetta. Tämän tiedon saat sähköpostitse tilauksen jälkeen.

Jos verkkotunnuksesi ei ole OVH:n hallinnoima, mene palveluntarjoajasi hallintapaneeliin ja osoita verkkotunnuksen CNAME-tietue CDN:n IP-osoitteeseen, jonka saat tilauksen tekemisen jälkeen.

Mitä tapahtuu jos ylitän kaiken monijakeluverkolleni varatun liikenteen?

Kun ylität käyttöösi varatun liikennemäärän, CDN otetaan pois käytöstä automaattisesti ja tavallinen webhotellisi vastaa tämän jälkeen datan tarjoamisesta käyttäjille.

Uudelleenaktivoidaksesi CDN:n, sinun täytyy kirjautua hallintapaneeliisi tilataksesi lisää liikennettä (1 TB, 10 TB tai 100 TB).

Voinko käyttää SSL-sertifikaattia?

CDN toimitetaan dedikoidulla anycast-IP-osoitteella. Hallintapaneelin kautta siihen voi liittää SSL-sertifikaatin. Huomaa, että on mahdollista käyttää CDN-palvelua useilla SSL-sertifikaateilla jos tilaa useamman dedikoidun CDN-palvelun.

(Saatavilla pian)

Onko CDN:n liikenteenvaihtopisteissä sijaitsevien välimuistien koossa mitään rajoituksia?

Content Delivery Network OVH sallii kaiken staattisen sivuston sisällön välimuistittamisen. Tätä ja 99,95 % SLA:ta silmällä pitäen, 30 MB kokorajoitus per tiedosto, on käytössä.

Mitkä ovat välimuistituksen oletussäännöt?

Välimuistin käyttäytyminen on eri riippuen valitusta tuotteesta. Vertaillaksesi eri käytettyjä sääntöjä, lue sivu aiheesta.

Mikä on anycast-IP?

Anycast IP:llä on oma reitityksensä. Toisin kuin perinteisellä IP-osoitteella joka osoittaa yhteen paikkaan, Anycast IP mahdollistaa sivuston olemisen useassa eri fyysisessä paikassa jolloin nopeushyöty eri maiden asiakkaille on huomattava.

Käytännössä vierailija, joka haluaa avata CDN:ää käyttävän sivuston ohjataan edelleen lähimpään liikenteenvaihtopisteeseen vasteajan optimoimiseksi.

Voinko lisätä uusia backendejä?

Kyllä, CDN-peruspaketilla voi ilmoittaa jopa 10 backendiä. Hallintapaneelista voi tilata tarvittaessa enemmän backendejä.

Kuinka tilata lisäliikennettä monijakeluverkolleni?

Suoraan hallintapaneelista. Voit tilata 1 TB, 10 TB tai 100 TB, jonka voit kuluttaa ilman vanhentumispäivää (tarvitset voimassa olevan kuukausitilauksen liikennemäärän käyttämiseksi).

Miten hallinnoidaan GeoCache kiihdytintä (sisältyy uusiin webhotelleihin)?

Välimuistin tyhjennyksen voi tarvittaessa pakottaa. Sen voi myös poistaa käytöstä ja uudelleenaktivoida. Lue lisätietoja GeoCache kiihdyttimen käytöstä oppaassa ohje.