Content Delivery Network (CDN)

OVH:n CDN:n käyttöOVH CDN: Olennainen apu kaikille kansainvälisille sivustoille


CDN:n hyödyt:


  • Tietoturvaa, nopeutta ja mukavuutta loppukäyttäjille
  • Hakukonetulosten optimointi joka maassa
  • Alentuneet www-isännöintikulut ja parempi ROI


Mitä tarkoittaa CDN?


CDN (Content Delivery Network) koostuu kokoelmasta sijaintipaikkoja ympäri maailman (19 liikenteenvaihtopistettä OVH:lla), joka edelleenjakaa paikallisesti palvelintesi sisältöä ja säilyttävät annettujen sääntöjen mukaisesti välimuistissa tiedostoja, jotka eivät vaadi jatkuvaa päivitystä.

Tämä perusperiaate, jota uusimmat innovaatiot ja OVH:n infra sekä verkko tukevat, mahdollistaa kansainvälisten sivustojesi toiminnan nopeuttamisen ja optimoinnin.

ovh cdn


monijakeluverkon hyödyt

CDN:n hyödyt


CDN:n käyttö on olennaista, jos loppukäyttäjät sijaitsevat eri puolilla maailmaa, oli sitten tarve tiedostojen lataukselle tai websovellusten ja verkkosivujen käyttöönotolle.

Jos sinä tai asiakkaasi tähtäätte kansainvälisille markkinoille CDN:n etuna on sivujen avautumisen nopeuttaminen (vasteaika, loppukäyttäjän käyttömukavuus) tietoturva, verkkosivujen paremmat hakutulokset sekä kaistankäyttöön liittyvien kulujen vähentäminen kohdemaassa.

ROI (sijoitetun pääoman tuotto) voi olla hyvin kannattava heti kun itse, tai asiakkaasi, jaatte kaiken tyyppistä sisältöä ulkomailla.
CDN:n toiminta vaiheittain1) Käyttäjät saavat sisällön käyttöönsä kaikkialta maailmasta


Kysely saapuu DNS-palvelimille. Anycast IP -teknologian ansiosta CDN ohjaa kyselyn edelleen käyttäjää lähimpään OVH:n CDN-liikenteenvaihtopisteeseen, jonka viiveajat ovat käyttäjälle pienimpiä.

Kuvittele esimerkiksi käyttäjä, joka sijaitsee Fort Worthissa, Yhdysvalloissa. Hänet ohjataan Dallasin liikenteenvaihtopisteeseen, joka on vain muutaman kilometrin päässä.

monijakeluverkon käyttö

2) Tiedostot lähetetään käyttäjälle, viestintä tapahtuu CDN:n ja omien palvelimiesi välillä


Kun CDN-pyyntö on lähetetty käyttäjälle, on kolme vaihtoehtoa:


  • 1. Pyydetyt tiedostot eivät ole vielä saatavilla CDN-POPin välimuistissa, CDN hakee ne palvelimeltasi ja palauttaa ne POPilta asiakkaalle,
  • 2. Pyydetyt tiedostot ovat PoPin välimuistissa (sääntöjesi ansiosta) ja ne jaetaan sieltä ilman palvelinkyselyä (käyttää vähemmän kaistaa ja resursseja)
  • 3. - Tiedostot/sivut ovat dynaamiset tai välimuistisääntöjen ulkopuolella. CDN pyytää palvelintasi palauttamaan pyydetyn sisällön käyttäjälle.

Kun tiedostojen elinaika (TTL) välimuistissa päättyy, CDN tyhjentää muistin ja täyttää sen uudelleen vierailijan kutsuessa tiedostoa.

monijakeluverkon käyttömonijakeluverkon käyttömonijakeluverkon käyttö

3) Käyttäjä palaa uudestaan sivuille: sivusto on entistä nopeampi!


Vierailijan pyytäessä uudelleen tätä sivua lähin CDN-piste välittää staattisen sisällön suoraan välimuistista, ilman että webhotellia kutsutaan.

Voit asettaa TTL-ajan tiedostoillesi, jolloin CDN-piste varmistaa tämän tiedon ennen tiedostojen jakelua. Jos TTL on vanhentunut, CDN lataa tiedostot uudelleen palvelimeltasi.

Monijakeluverkon toiminta

4) Entä ilman CDN:ää?


Ilman CDN:ää Fort Worthissa sijaitsevan vierailijan kyselyn pitäisi joka kerta vierailijan käydessä sivustollasi tehdä paljon pidempi matka, joka vastaa käytännössä vierailijan etäisyyttä sivuston isännöintipaikasta.

Jos kuvitellaan, että nettisivua isännöidään Ranskassa, sivuston latausaika ei olisi ollut tämän pidempi. CDN:n etuihin kuuluu siis vasteaikojen pieneneminen sivuston kävijöille, koska nettisivut ja sovellukset löytyvät surffailijoita lähempää, mikä puolestaan säästää hostaajan palvelimia ja nettiin kulkevaa kaistanleveyttä.

monijakeluverkon toiminta