Anti-DDoS >


Miten OVH vastaa DDoS-hyökkäyksiin?
DDoS-hyökkäysten hallinta: ToimintavaiheetNeljä DDoS-hyökkäyksen hallintavaihetta:


1) Palvelin on toimintakunnossa - ilman hyökkäystä


Palvelut ovat käytettävissä ongelmitta Internetistä. Liikenne kulkee verkkomme runkoverkkoa pitkin, saapuu palvelinkeskukseen ja palvelimelle, joka lähettää vastauksen takaisin Internetiin.


InternetPalvelinREITITTIMET
RUNKOVERKKO
REITITTIMET
PALVELINKESKUS


2) DDoS-hyökkäys alkaa


Hyökkäys lähtee liikkeelle Internetin kautta ja saapuu runkoverkkoon. Koska kaistanleveydellä on ylimääräistä kapasiteettia runkoverkossa, hyökkäys ei aiheuta minkään linkin ylikuormitusta. Hyökkäys saavuttaa palvelimen, joka alkaa suorittamaan hyökkäyksen alkua. Samanaikaisen liikenteen analyysin ansiosta hyökkäys havaitaan, mikä käynnistää mitigaation.


InternetPalvelinREITITTIMET
RUNKOVERKKO
REITITTIMET
PALVELINKESKUS


3) Hyökkäyksen mitigaatio


Mitigaatio aktivoituu 1-60 sekunnin kuluttua hyökkäyksen alkamisesta. Palvelimen sisääntuleva liikenne imuroidaan VAC-teknologioihin. Niiden mitigaation kokonaiskapasiteetti on yli 3 Tbps ja ne sijaitsevat yhdeksässä OVH:n konesalissa. Hyökkäys estetään sen kestosta, koosta tai tyypistä riippumatta. Oikeutettu liikenne kulkee VAC-laitteen kautta ja saapuu lopulta palvelimeen. Palvelin vastaa suoraan kulkematta uudelleen VAC-laitteen läpi. Tätä prosessia kutsutaan automitigaatioksi.


InternetPalvelinREITITTIMET
RUNKOVERKKO
REITITTIMET
PALVELINKESKUS


4) Hyökkäyksen loppu


Hyökkäyksen aikaansaaminen tulee kalliiksi, varsinkin jos haluttua lopputulosta ei saavuteta. Jonkin ajan kuluttua hyökkäys päättyy. Hyökkäyksen loputtua mitigaatio pysyy käynnissä vielä 26 tunnin ajan. Sen avulla voidaan estää uusi hyökkäys, joka voi alkaa uudelleen muutamaan minuutin, tunnin tai jopa 24 tunnin kuluttua. Vasta 26 tunnin kuluttua automaattinen mitigaatio otetaan pois käytöstä. Se säilyy silti valmiina aktivoitumaan uudestaan, jos uusi hyökkäys havaitaan.


InternetPalvelinREITITTIMET
RUNKOVERKKO
REITITTIMET
PALVELINKESKUS